« Kevad | Main | Kevad II »

14. märts 2006

in da siti

Selgus, et Tartu on ikka tõsiselt suur linn. Mul kulus 2 tundi, et sõita bussiga edasi-tagasi kesklinnast äärelinna ARKi büroosse. Kusjuures ARKis kulus mul vaid 5 minutit. Siiski oli see üsna lõbus ja asjalik reis, kus ma sain igast huvitavat infi, mida näiteks autoga sõites ei oleks saanud.
Sõit algas nagu öeldud kesklinnast üsnagi tavapäraselt- lugesin läbi kõik ajalehtede pealkirjad, mis läbi R-kioski akna paistsid. K-aubamaja vaateakendelt selgus, et kevadel on taas moes kalamehepüksid.
Kesklinnast Teemeistri peatuseni kulges reis meeldivalt tervislikus keskkonnas (ma tahaks ka muretseda küüslaugu-lõhnalised aroomiküünlad, mis nad seal bussis kasutavad). Nagu ikka, Anari tuleb 1 peatus varem maha, et tutvuda kohalike vaatamisväärsustega. Peab mainima, et Ringtee linnaosa arhitektuuri ilmestavad rohked sirgjooned ja kuubiku-ruubiku-kujulised majad, akende-vähesus ning ohtralt betooni-klaasi. Loodus: ääretud hooldatud ja hooldamata rohumaad. Siinsed loomad on ilmselt rohkem suvise eluviisiga, sest tol hetkel ei kohanud ma ühtegi isendit peale inimese. Huvitav on see, et kogu selle piirkonna asutised on nimetatud eesliitega Sepa: sepa turg, sepa autoäri, sepa autohooldus, sepa juuksur, sepa baar (ilmselt kõik muud tegelased peale seppade, torgitakse hõõguva rauateraga baarist tänavale). Hoiatuseks võib öelda, et Sepa kandis on vähe kõnniteid, seega on soovitav talvel kõrgema säärega saapad jalga tõmmata (kevadel ntx kalamehe saapad, mis sobivad hästi K-aubamaja selle kevadise kalamehe-moega).
Nüüd ma vähemalt tean, et liinibuss nr. 9 peatub ka otse ARKi ees, mis on väga oluline teave, sest mul tuleb selle bussiga veel 1 sõit teha.
Kesklinna tagasi sõit võttis siiski päris tükk aega, sest tegemist oli palju. Kõigepealt jägisin 15 minutit bussipeatuses, kuidas üks tibi lõdises ja suitsu kiskus. Eh, mis? Mis ma sest tibist jälgisin? Tegelikult oli päris huvitav, sest mis kõik võib 1 tibi korda saata 15 minuti jooksul ainuüksi seistes ja mis näoilmeid ta teeb. Sellest võiks terve dokumentaalfilmi teha:D
Ooooh, lõpuks ta tuli, nr.9. Kui enamus nooremas eas naisi teeb oma sisseostud peamiselt kesklinna butiigites, siis vanemad naised shoppavad äärelinnas nagu selgus. Sepa turu peatusest sisenesid rohkem kui keskealised baabad, käes 80ndatest pärit kilekotid, mis olid punnis sisseostudest. Sõitsin selle lõbusa seltskonnaga edasi. Sain teada, et naabri Eedu oli ennast täis peaga radiaatori küljes üles poonud. Järsku hakkas 1 muttidest kilkama, et oi näe, Soodusmarket, lähme siin maha. Mina küll ei läinud. Nuh ja samas sisenes terve trobikond järgmiseid baabuskaid, kes läksid Võru tänava säästuka juures maha. Selline raske ja kiire elu.
Vahepeal selgus, et buss nr.9. lõpetab peatuses Tarbus ja järgmise bussini oli aega 15 min. Selle aja kulutasin oma vene keele oskuse täiendamiseks ja kuulasin, kuidas 2 slaavi Ivanuskat seletasid ilmaolu. Ega ma suurt midagi aru ei saanud, aga põnev oli.
Jalaka tänaval sisenesid bussi 2 baabuskat, kes muutkui rääkisid ja rääkisid ja rääkisid. Kusjuures ma sain üsnagi hästi aru: Davai, šitiš. Nu gde tõ pojedes? Otsen krasivaja pagoda jne. Asi hakkab arenema... Oleksin pidanud Raadile välja sõitma ja oleks otsekui kuu aega Moskvas elanud:D
Minu ette istus üks üsnagi seltsiv habemik. Algul ta proovis telepaatiliselt suhelda nonde jutukate daamidega, aga ta polnud eriti osav selles. Siis lõpuks kesklinna peatuses sai ta nendega jutule (tsem nada poslusat vam plaplapla?), aga neiud pidid maha minema (ehk K-aubamajja shoppama?). Järgmised tema ohvrid olid vahvad. 2 papit, ühel oli trendikas läki-läki peas (täitsa hitt vanemate meessoost isikute seas) ja teine selline lumivalgete juuste sasinatega, krimpsus-kortsus ja pisike nagu kratt. Meenutas mulle mu enda vanaisa. Tal oli seljas kulunud kuht ja hallid käpikud käe otstes- nägi välja nagu tahtevastaselt riidesse topitud sülelaps. Nende kahe teema oli veteranide male. Selgus, et väike papi pole juba 20 aastat mänginud. Aga nüüd tulemas miskid veteranide võistlused. Papide jutuajamisse sekkus minu ees istunud aktivist, kes teatas, et tema tahab ka niiiii malet mängida, aga kus? "Veteranide klubi Kalev asub seal Laial, ei- Rüütli, ei- Lutsu, ei-Munga, ei ikka Rüütli tänaval..." sain ma veel enne bussist lahkumist teada. Seega malet saab mängida Laial Rüütli ja Lutsu Munga tänaval.

Posted by anari at 03.14.06 14:43

Comments

Post a comment




Remember Me?