« Mögina retsept | Main | Kaka »

19. märts 2006

Tartu hommikud

Ma olin juba unustada jõudnud, mis on minna 5,6,7 ajal hommikul linna peale jalutama. Mis on see, kui päike hakkab oma esimesi kiiri nagu helgiheitja viskama vastu majade katuseid ja otse sinu silmamunna sisse. Jaani kirik, bläsku ja teised kõrgemad tornid põlevad.
Kõikjal on lärmakas vaikus, mis tahab rebestada su kuulmekiled. Ainult linnud, need häbematud, röögivad kõigis helistikes, mis annab üldse välja mõelda. Täna ehmatas 1 vares mind oma krääkasatustega pool surnuks. Ära tee seda enam minu kõrva ääres!
Ainukesed liikuvad olevused peale sinu on 2 väsinud pidulist ja hordide kaupa majahoidjaid. Tunnen peaaegu kõiki kesklinna majahoidjaid nägupidi. Raekoja platsi koristavad Tiku ja Taku (kiitsakas vanamehe-näss ja jässakas ning lühike eit). Pirol on üks blondiin, kes mind mu kojamehe -aegadel pidas falcki turvaks. Täna teda ei olnud. Miski kuu-näoga vanamees lükkas luuda.
Ja iga hommik on kordumatu. Mõnikord on tunne nagu astuks mööda muinaslugu, teinekord nagu müsteeriumi. Täna oli ka hommik.

Posted by anari at 03.19.06 18:26

Comments

Post a comment




Remember Me?