« august 2005 | Main | oktoober 2005 »

16. september 2005

Laupäeva õhtul ei siirduta sauna...

...,vaid Marokosse!

Ma olen juba iseenda peale ka varsti kade. Aga selle Maroko afääriga saab selleks aastaks suurem ringijooksmine läbi ka, kui mitte arvestada prognoositavat kahte Eesti-visiiti.
Kutu oli "Kastraat Ontariost" maketi ka valmis teinud. Kena, nagu ma ootasingi. Nüüd tuleb loota, et Kulka leping põrkab kiiresti edasi-tagasi ja et hiljemalt 5. oktoobril jõuab trükikotta siirata asja. Siis oleks lootus 2. novembri paiku presenteerida. Hmm, nii palju on tegemist ja varsti hakkab soome keele kursus ja üldse... Avalik vingving.

Posted by afanasjev at 18:10 | Comments (0)

Loodud naiseks. Alistumise küsimused

Marko Mägi, Eesti Ekspress, 15.09.2005

http://www.ekspress.ee/viewdoc/B75A3F04414859FFC225707A0059FB2B

Meilikasti potsatas intrigeeriv teade. 24. septembril toimub Rapla Vabakoguduses seminar “Loodud naiseks. Julgus alistuda”. Teemadeks on “Alistumine Jumalale”, “Alistumine abikaasale” ja “Alistumine ülemusele”.

Teadaanne tekitas meililistis elavat arutelu kirjanike vahel.

Vahur Afanasjev tunneb naiste pärast muret : ”Usuringkonnad püüavad taasleida teed inimeste ajudesse, et neid omatahtsi piirata ja suunata. Alates hetkest, mil nad interpreteerivad oma jumalaotsingute tulemusi üldiste eetiliste põhimõtetena, millest kõik teised peaks lähtuma, on asjalood halvasti. ”

Aarne Ruben vastab rahustavalt: “Soovitan kõigile seda seminari! Nad räägivad sellest, kuidas alistuda bossile, jumalale, mehele, seda küll. Tegelikult on see alistumine varjatud võitmine. Kõik kolm keeratakse lihtsalt ümber sõrme, naine aga teeb näo, nagu oleks ta tohutult alistunud. Väga kavalad naised!”

Wimberg meenutab, et luges aasta eest vastavasisulist raamatut: ”Idee vist oligi selline, et võimu eest mitte võideldes jõuab paremini sihile ja kompromiss on ka tore asi. Üks lõik selles raamatus oli, et anna rahakott täienisti mehe kätte, küll siis näed, kuidas rahaasjad sujuma hakkavad. Mulle see raamat päris meeldis.”

Igal juhul tuleb tunnistada, et mõte korraldada seminar “Julgus alistuda” keset tänapäeval lokkama kippuvaid lausfeministlikke meeleolusid, on väga julge mõte. Pealegi pakub alistumine elule väikese sadomasohhistliku lisaväärtuse.

Posted by afanasjev at 12:51 | Comments (0)

15. september 2005

Samorost

Aapo tõi needuse majja,

nüüd tuleb vist ikka Samorost lõpuni mängida. Lükkasin küll mitu päeva edasi, aga nojah - kesse käskil bookmarkida. Ärge teie küll nii tehke:
http://www.amanitadesign.com/samorost/

Posted by afanasjev at 13:39 | Comments (0)

14. september 2005

Art Nouveau

Kes külla tulla ei viitsi, võib esialgu vaadata ja...

...suud vesistada seoses Brüsseli juugendiga. Cauchie' maja on mu kodus 2 minuti kaugusel, kui jala minna ja mitte joosta.
Niisiis:
http://www.pilt.ee/-fs-
Ja vaadake, et see viimane kriipsuke ka brauserisse jõuaks, muidu ei saa linki kätte.

Posted by afanasjev at 18:59 | Comments (30)

Krediitkaart...

...on saatanast ja tuleks kirikuvande alla panna.

Ilma krediitkaardita ei oleks võimalik 10000 krooniga miinustesse minna. Kuigi samas - hui s etoi. Kui keegi leiutaks krediitkaardi, millega tehtud kulutused peavad alles lapselapsed kinni maksma, siis, härrased pankurid, pange mu nimi taotlejate hulka kirja. Nagu kadunud Gösta Sunqvist laulis: "Edes kerran elämässä..."

Posted by afanasjev at 14:53 | Comments (0)

12. september 2005

Skoro pod krizantemami

Käisime, või täpsemini - istusime, bussireisil...

...Viandenisse (pr. k. Lihala) kusagil Luksemburgis, Ardennides. Reisi korraldas keegi leedulasest professor, kes muu tarkuse hulgas ütles: "Ja uzhe starõi, mne skoro pod krizantemami." Kõlab ju hästi. Selles on aktsepteerimine, kuid puudub alistumine.
Siis seda veel, et eau de vie on puskar, aga eau de villée on puskar koriandri ja suhkruga. Topeltportsust piisab, et elu üle järgi mõtlema hakata ja tüütuks minna.

Posted by afanasjev at 15:27 | Comments (0)

Salumaa luuletusest

redigeeritud variant. Avaldan autori loata:

minge munni
sel tunnil saate vitsad
ja paljugi muud

ma lööks sind kui suudaks
kui vaid suudaks
ma armastaks sind

kurat ma tõesti ei või
olla selline nagu olen

muud polegi öelda

Posted by afanasjev at 15:26 | Comments (1)

9. september 2005

Uwaga

Iga viies seksuaalselt aktiivne tütarlaps rasestub eostumisvastaste vahendite mittekasutamisel...

...kahe kuu jooksul, pooled kuue kuu jooksul ja kõik aasta jooksul.

Iga viies psühhokineetiliselt aktiivne aktiivne noormees röövitakse tulnukate poolt skafandri mittekasutamisel kahe kuu jooksul, pooled kuue kuu jooksul ja kõik aasta jooksul.

Just selle pärast ei ole Srbska Goritsa mägikülas enam ühtegi vaimselt aktiivset noormeest ning kõik tütarlapsed lähenevalt jõudsalt emadusele.

Posted by afanasjev at 11:33 | Comments (0)

Eesti on Pühajõkke kukkumine

Värskest Ekspressi Areenist soovitan lugeda:
http://www.ekspress.ee/viewdoc/3A8455CE1932033BC22570700027B170

Alguskujund mulle endale väga meeldib. Ülejäänu on tavaline.

I AM THE LIZARD KING

Posted by afanasjev at 09:57 | Comments (0)

4. september 2005

Piirivalve

"Juba Jaanilinna piiripunktis pidasin ma piirivalvuriga väikese vestluse eesti kaasaegsest ilukirjandusest: kõne all olid nimed Künnap, Afanasjev, Rooste, Sinijärv, Kross, Raud, kunst.ee, Looming... Ehkki mu pagasi mõõtmed jäid alla noile kastidele, mida pühendunud vodkaturistid üle lahe viivad, sain ma piirivalvurilt karmi keelu enam mitte kunagi nii palju raamatuid Venemaale viia. Käsk püsib muidugi piirivalvuri autoriteedil."
Anneli Porri "...ja et meil sellest mingit jama ei tuleks!", Sirp, 12 august 2005

Posted by afanasjev at 12:51 | Comments (0)

2. september 2005

Jaak Leer on geenius

Täna tõmbab kanepit, homme reedab kodumaa!

http://www.nelli.ee/showarticle.php?articleID=1039

Kandlemehed peksid üksteist kanneldega
|08.08.2005 |
Pühapäeval Viljandi Folgilt naasnud Tallinna kanldemehed läksid trammis kaklema. „Imelik oli seda kaklust pealt vaadata, kaks täis meest lahmivad, kandled peos,“ kommenteerib kaassõitja Elmur, kes on töötu juba kümneid aastaid.
„Kõigepealt jõi Edgar ära mu pooliku pilsneri ning ültes paar mõnitavat sõna mu kandle ja mu mänguoskuse kohta,“ kurdab väärt keelpillist ilma jäänud Räimo. „Tra, Räimo on õli, raisk. Ta solgib eesti kandlekultuuri – mees pani kandlele juhtme taha ning mängib seda metallküünte ja pudelikaelaga nagu mingi ameerika punakael. Ta ei tunne isegi nooti!“ ärritub Edgar. Edgar ise on väga konservatiivne eesti mees. „Mina arvan, et ikka naine on see kes kodutöid teeb ja mehe asi on rohkem lustida traditsiooniliste kandlehelide rüpes!“ räägib ta. „Aga see Räimo, ta on rõve hipi. Ma olen täiesti veendunud, et lisaks kõigele muule suitsetab mees ka kanepit. Täna tõmbab kanepit, homme reedab kodumaa!“
Räimo peab Edgarit väga vägivaldseks inimeseks. „No peksmist alustas tema. Mina ainult plokkisin. Kannel on igatahes täitsa puru. Pean uue muretsema.“
Folgimeeste kaklus lõppes Tallinn-Väike peatuses, sest seal pidi Edgar maha minema. „Oleks raibet hea meelega edasi nüpeldanud!“
Koju jõudes tuli Edgaril ka oma naist kasvatada, sest toad olid koristamata. „No on lits!“ karjub Ets. Räimo aga kinkis oma kallile abikaasale sületäie lilli. „Matsime kandle ühes juhtmeräbalaga suure kase alla ning poetasime mõned pisarad!“

Jaak Leer

Posted by afanasjev at 21:45 | Comments (0)

Kuulutused