« Laupäeva õhtul ei siirduta sauna... | Main | Maroko plussid »

2. oktoober 2005

Maroko miinused

Et mis meil siis Aafrikas halvasti oli.

- Atlandi ookeani lained neelasid mu tumedate klaasidega prillid alla. Nüüd tuleb kuu lõpu ja Eestiskäiguni vanu nõukaformaadis invaliidikaid kanda.
- Pagas jõudis meile otselennust hoolimata järele alles 5 päeva pärast me Aafrika pinnale astumist.
- Meile öeldi, et me oleme halvad inimesed ega toeta Maroko majandust, mitte ostes plastnupuga plekk-kannu. Samuti sai üks tuareegi kutt õnnetuks, kuna me ei andnud talle kõrbehiire uru näitamise eest viit eurot ega ostnud kolmekümne eest munakujuliseks treitud kivitükki ära. Mingu putsi.
- Fotokas jõudis koos muu pagasiga takkajärgi kätte. (Kes see loll paneb fotoka mujale kui käsipagasisse?) Jäid pildistamata: veepumpa tossav toruots datlipalmioaasis, linduõgiv kass Agadiri lennujaamas, ahned lapsed Erfoutis, mädanev lambapea Fesis, nahaleotajad, päikesetõus Saharas kõrbes. Kompenseerisime postkaartide soetamisega.
- Kõik tahavad raha ja tihti sama palju kui Lääne-Euroopas. Kirvest pannakse rõvedalt. Kuigi samas võib jopata hunnik T-särke ja alukaid vaid 15 euri eest (olidki varud lõppemas).
- Toit oli igav. Endiselt jääb parimaks kus-kusist see, mida saab teiselt poolt Grote Markti tollest väiksemast toidutänavast. Söögisõpradel soovitan Maroko asemel Türgit külastada, teine tase.
- Marokos ei müüda tampoone. Vähemalt kesklinna poodides ja apteekides mitte. Apteeker naeratab piinlikult ja pomiseb midagi menopausist. Geenius. Sidemed siiski müügil, tubakapoes.
- Nagu arvatagi võis, polnud AB Toursi reisibüroost ja Eurosecours kindlustusest sittagi abi pagasi kättesaamisel. Kellele ma telefoniarve esitan?
- AB Tours oli kohalikule allhankele (väidetevalt) meie vale saabumisaja teatanud, mistõttu esimene emotsioon Marokos oli lost and not found Agadiri lennujaamas. Pakikandja Nordin aitas.
- Sahara väravatel oli süda paha ja kõht lahti ja liigesed valutasid nii et aivit. Võimalik, et see oli see Eestist saadud ja kodus Brüsselis üles töötatud külmetus, mis paugaga lahkus.

Posted by afanasjev at 10.02.05 13:07

Comments

Kuulutused