« Geiraamid | Main | Pall saadana man »

25. oktoober 2005

Tribüüt geeniusele

ÄRIMEES VARASTAB OSTUKORVE

Margus on edukas ärimees. Tema päevad on tegemistest tulvil. Oma nappivat aega säästab ta õhtusel poeskäigul – Margus varastab täis ostukorve.
“Mis siin imelikku on?” ei saa tundmatuks jääda sooviv ärimees aru. “Ma ju võtan korvi enne kassat. Keegi pole selle eest veel maksnud. Võtan korvi, lähen kassasse, maksan ise ära ja viin kauba koju.”
Kristiine Keskuse parklas, kus juttu vestame, demonstreerib Margus oma selle õhtu saaki.
Kotis lebavad tavalised kaubad. Leib, piim, tükk vorsti, purk kappareid, odavad viinerid, napoleonikook, kaks kilo apelsine, makaronid, juust, jogurt, šokolaad, pesukäsnad, porno-DVD ja vedelseebi täitepurk.

Statistikaamet ajas vargile

“Täiesti tavalised asjad, eks ole?” uurib Margus ja meenutab, kuidas ta kolm aastat tagasi aru sai, et inimesed ostavad üsna samu asju.
“Kuulsin raadiost, et Statistikaamet arvutab tarbijahindu keskmise ostukorvi järgi. No kui neile juba sobib keskmise ostukorvi järgi inflatsiooni kohta järeldusi teha, siis kõlbab keskmine korv mulle ka!”
Ülle Roostna, kellelt ärimees äsja korvi varastas, on püha viha täis.
“Kuradi värdjad tõmbasid mul alles maki ära,” räuskab daam. “Raisk, ma parkisin küll invaka koha peale, et oleks seest turvasele näha, aga ei sittagi! Ja nüüd pani mingi munn ostukorvi kah pistiiti!”

Solvas naist

Ka Marguse abikaasa Anu Jürgens ei ole päris rahul.
“Margus on muidu normaalne mees, aga poes käib nagu loll,” pahandab Anu. “Viimati palusin tampoone tuua ja ekstra ütlesin, et võta need väiksemad. Aga tema tõi XXLid koju. Mis ta mõtleb, et ma olen mingi ämber vä?”
Täis korvide varastamist ei kavatse Margus siiski jätta.
“Ettevõtluses nii käibki. Ma olen koolitustel käinud,” õigustab mees. “Viimasel ajal olen rohkem ostukärudele spetsialiseerunud. Üleeile sain kaks käru korraga. Eesti majandus ju areneb mühinal. Pere vajadused kasvavad.”

Posted by afanasjev at 10.25.05 17:34

Comments

Kuulutused