« oktoober 2005 | Main | detsember 2005 »

30. november 2005

Estonian Air

Tahaks siinkohal Estonian Airi kiita,...

...kuna nad tõepoolest viitsisid oma kliendikõnede baasist vastava kõne üles otsida ja üle kuulata ja tuligi välja, et me ei pea lotovõidu jagu juurde maksma selle eest, et ma 14. detsembril Eestisse lendan, seda va "Kastraati" Ontariost ära tooma.

Ei, ilma naljata - seniste kogemuste põhjal Eesti ettevõtetega ootasin, et mind saadetakse kokkuvõttes perse ja sitemal juhul kantakse veel musta nimekirja. Aga midagi taolist ei juhtunud ja see annab kõvasti usku, et äkki lähevadki asjad paremaks.

Jõudu tiivulistele!

Posted by afanasjev at 23:20 | Comments (0)

27. november 2005

Stiiligiid

Olen alati arvanud, et Stadis...

elavad maailma kõige stiilsemad inimesed.

Kes ei usu, vaadaku Helsinki Looksi:
http://www.hel-looks.com/

Et ma vist pean ikka endaga miskit ette võtma. Talvemantlit oleks vaja, kollane Nike jope läheb miinuskraadidel kõvaks. Tahaks miskit asenduseks hankida, enne kui päriselt ära murdub. Aga millise talvemantli peaks soetama, et sama hea välja näha, kui ülespildistatud soomlased näevad?

Posted by afanasjev at 16:58 | Comments (0)

26. november 2005

Esimene lumi

Raisk, sadaski öösel maha.

Lootsin, et venitab ikka ilma lumeta detsembrini välja, aga ei. Päeval oli muidugi vaja välja käia ja need Caterpillari kollased saapad ei ole üldse veekindlad. Teisel väljaskäigul olin targem, panin igivanad Adventurerid jalga, need on normaalsest nahast ja hullult kõrge tallaga.

Üldiselt lund-lörtsi-löga siin väga ära ajada ei viitsita. Kuskil kasutas concierge' kõnnitee puhastamiseks vahendit, mis meenutas üpris täpselt aknapesu... ee... labidat on vist vale sõna ikka, noh, seda varre otsas klaasipuhastajat.

Posted by afanasjev at 20:35 | Comments (0)

24. november 2005

Kaev

Iirlased ikka kohe oskavad well-made teatrit...

...teha. Kasvõi kellegi Loretta Stanley "The Well", mida me eile õhtul kuskil jahedas Schaarbeeki stuudiohoones vaatamas käisime. Kuigi teine vaatus vajus longu, oli esimene super. Meisterlikud ja lihtsad detailid andsid kogu värgi ilusti edasi. Lõpp läks perse, kuna autor ei osanud lugu efektselt kokku võtta ja tegi lihtsalt leppimisevärgi. Noh, kokkuvõttes vabatahtlikus korras Belgia Irish Theatre Groupi poolt tehtud asja kohta ikka ülihea.
Eriti meeldis mulle lavakujundus, mis koosnes kümnekonnast kastist ja ühest lauast (latt, mitte see jalgadega laud), mida nööri otsas laes rippus - neid tõsteti kogu aeg ümber ja ainuüksi see siblimine oli tore vaadata.

Posted by afanasjev at 17:32 | Comments (14)

22. november 2005

Futuur

Tegime siis häbiväärse tehingu ära. Muidu poleks...

...küll hakanud veel ühte korterit rabama, aga raha lihtsalt tuli kuhugi paigutada. Õigupoolest oli mõte, et osta seekord Tallinna korter, aga kuna nüüd hinnad nii meeletult jooksu panid ja juba absurdsete kõrgusteni on tõusnud, tuli ikkagi Tartusse osta. Ei midagi erilist, ruumikamat sorti nõukamajavärk. Bussijaama on isegi vähem maad kui tolles, mille mullu soetasime. Ses mõttes läks paremaks. Hind on paarsada tuhat kallim kah.

Aga huvitav on see, et tegime tehingu nö FUTUURIDEGA. St sõlmisime broneerimislepingu - ostame asja alles aprilli lõpus päriselt ära, ettemääratud hinnaga. No näis. Kardan, et köhin aprillis ostu puhul verd, kuna täiesti võimalik, et hinnad tolleks ajaks langevad. Aga teistpidi hirm oli suurem, sestap siis tehing tehtud. Raisk, oleks saanud suvel taolise futuuritsemise teha - päris magusa meelega oleks hetkel suvise hinnaga tehingu teind.

Kogu aja jooksul enne käesolevat oktoobrit oleksin arvanud, et kinnisvara tulevikutehing on kindel võit. Nüüd mitte.

Posted by afanasjev at 18:22 | Comments (0)

Kellele see kasulik oli?

Rahval on õigus teada, kellele see oli kasulik, et Jeesus Kristusest...

...vormiti jumala "poeg"? Muidugi valitsused varjavad tõde ja siia on segatud ka Rootsi salateenistus, juudid ja illuminaatide ordu, kes takistavad Jutu Raabel tõde välja selgitada.

Ehk et tundma rahvaesindaja geniaalne kommentaar eelmises sissekandes mainitud Lepiksoni loole Delfis:

tiit, 22.11.2005 10:22
Jeesus Kristus oli ju üks tavaline prohvet ja maag nagu neid arvukalt nii enne kui pärast teda on elanud.
Maailmas on elanud tõenäoliselt miljoneid imetegijaid,kuid millegipärast just Kristusest vormiti jumala "poeg".
Huvitav miks?.

Posted by afanasjev at 12:32 | Comments (0)

Raua-Robert

Hakka või va Raua-Robertit valima, kui ta kuskile kandideerib,...

...sest tõepoolest tore on lugeda silmakirjaliku vagatsemise (kommunist Ansip jt) oludes sirgesõnalist seisukohavõttu.

Tsiteerin Delfit, mis tsiteerib SL Õhtulehte, mis tsiteerib Lepiksoni:

"Robert Lepikson tahab elada vaba inimesena vabal maal — ta ei salli natse, kommareid ega usuvendi — mitte kedagi, kes arvavad heaks tulla teistele oma arvamust peale suruma.
Kes tahab, uskugu mida süda lustib, nendib end ateistiks nimetav Robert Lepikson SL Õhtulehe arvamusküljel. „Kristliku kiriku rüppe lohutust ja vaimujõudu otsima minejatel soovitaksin siiski tutvuda selle kiriku ajalooga,” kirjutab Lepikson."

Kurat, täitsa targa mehe jutt ju.

Posted by afanasjev at 12:25 | Comments (0)

*

i am no good bodhisattva

i love my desires too much
i look at my reflection
in a lift full of mirrors
and there is no
revelation of continence
there is no sign to point
to the eightfold path
only flesh containing desires
urge to smell maples in springtime
craving for a longer dick and more money

hungry for love and hungry for pain
i stick to the cycle of rebirth

Posted by afanasjev at 10:55 | Comments (15)

Päikese tempel

Hakkasin päikese templit ehitama,...

...aga pilti sellest võrku üles panna ei viitsi. Fotode kasutamine on tegelikult probleem, kuna ei tea, mis suuruses lõpuks ikkagi presenteerida. Kui praegu 300 dpi juures A4 jaoks teha, siis on suht räige keeramine seda A3 või A2 peale ajada. A no ma ei saa ju läpaka sees normaalsete failidega tegelda. Ja värvid - monitor on kalibreerimata ja mida sa helendavat plöga ehk vedelkristallmonitori ikka kalibreerid, vale ju igatahes.

Poohui.

Õhtul tuleb Salumaa millegipärast läbi, et homme Aachenisse edasi sõita. Ostsin poolakate Ogorkid valmis, puskari kõrvale võtta. Kui ta joob muidugi?

Posted by afanasjev at 10:06 | Comments (0)

21. november 2005

Jõulukaardid

Ma põhimõtteliselt ei tähista jõule, vaid...

...nääre ehk aastavahetust. Nagu arvata võibki, on jõulukaartidele soovide nuputamine mulle tõsine pähkel. Mitte et oskaksin nääri- või sünnipäevakaarte paremini täita. Tavaliselt hiilin soovimisest mööda või olen napisõnaline - head uut! ja käib küll.

Aga nüüd on juba teist või kolmandat aastat kujunenud talvise pööripäeva lähenedes olukord, kus tuleb ikkagi soove kirjutada. Miks? Seks et raha antakse selle eest. Ja nagu ikka, ei kõlba teravmeelsemad soovid kliendile esitada. Kopipasten mõned siia, kui keegi tahab, võib tasuta tarvitada.

Töö tehku jõul
ja vabrik hüüdku!

Jõulurõõmu ja töösõõmu!

Tee tööd, siis tuleb ka näärivana!

Head jõuluimemist!

Kes jõulu ei korja, see nääri ei saa.

Mingu tuleval aastal töö kergemini, kui see tänavu tuli!

Olgu töö sulle kerge!

Posted by afanasjev at 17:08 | Comments (2)

15. november 2005

Stalin

Huvitav, kas julmade valitsejate...

...võimulolekuaega kiputakse alati laiendama? See kultuuriline fenomen vääriks uurimist - ainuüksi kinnisvarakuulutuste järgi kestis Stalini-aeg Eestis 1936-1956. Mõneti on need aastaarved küll loogilised, et 1936 oli Stalin Nõukogudemaal juba võimul ning 1956 oli ta küll kolm aastat surnud, aga tema mõju veel kestis, poliitiliste suuremad amnesteerimised alles tulid.

Muidugi võib olla, et kinnisvaramüügil on kuulus nimi lihtsalt hea toetav argument, kuna päriselt seltsimees Dzhugashvili arhitektuurinägemuse vaimus ehitatud hooned näevad reeglina väga toredad ja suursugused välja.

Posted by afanasjev at 12:13 | Comments (45)

14. november 2005

Salapärane ja perversne üritus

Kuulda on, et 15. detsembril kell 19 KUKU klubis toimub midagi, millest võtaks osa Warholi superstaar Nico...

...,kui ta juhtumisi ei oleks paarikümne aasta eest Ibizal jalgrattaga kukkunud ja maha surnud.

Kas Traat, on ta Riost?

Posted by afanasjev at 03:48 | Comments (0)

Rekordimehed

Nüüd on see siis käes. Tartu kinnisvara on samas hinnas...

...Brüsseli kinnisvaraga. Või vähemalt küsivad salapärased rekordimehed sama hinda. Objekt asub Tartus (teate võibolla, on üks väikelinn kusagil Ida-Euroopa põhjaosas, jajah, kuskil seal Varssavist põhja pool, just, Riiast mõnisada kilomeetrit) viiekordses nõukamajas Kalda teel. Maja eest on näha mets (ok, varsti võibolla ei kah, kui uusmajad põllu peal valmis saavad). Ja objekt on korter suurusega 70 ruutmeetrit. Neljatoaline elik kolme magamistoaga. Tehtud suur remont (nö renoveeritud) kipsplaadi, lamineeritud papi, keraamiliste plaatide jm tänapäevaste materjalide abil. Kõik on tavaline, naturaalsust ja stiili hinda snoobitseja jaoks ehk isegi odav... Kõik peale hinna, milleks on 1,55 miljonit Eesti krooni.
Eurorahas teeb see peaaegu 100 000 eurot, mis on peaegu paras raha, et soetada Euroopa Liidu ja Belgia kuningriigi pealinnas Brüsselis samaväärne korter. Sama suur ja samuti kesklinnast kaugel (bussi ja metrooga sõiduaeg tsentrisse võrdne).

VALIK ON SINU! Et kas ostad kodu Tartusse või Brüsselisse. Jaa, muidugi, Puldan Mati valib kindlasti esimese, kuna Tartus on teadupärast suuremad palgad, sõbralikumad inimesed, arenenum infrastruktuur, laiem lennuväli, pikem metroo ja rohkem teatreid.

Suvaline näide Brüsseli korterist kah (saab ka soodsamalt, kui otsida): linnajagu Schaerbeek, hind 115 000 €, APPARTEMENT (2ch) AVEC TERRASSE + POSS GARAGE : l'av des Jardins se trouve à droite du Bd Lambermont, en venant de la Place Meiser. Dans un immeuble de 1964, au 8° étage sur 11, avec une vue superbe et totalement dégagée, l'appartement de 80m² comprend: living (22m²), cuisine non équipée (7m²), hall de jour et hall de nuit, 2 chambres (9m², 13m²) et terrasse (140/550) de 8m² ensoleillée à partie de 15h. Cuisine et sanitaires d'origine. Parquet et châssis pvc/ dble vitrage dans le living. Libre à la vente. Possibilité garage box pour 15.000 euros.

OK. Kui keegi lõpuni viitsis lugeda, siis raputan tuhka pähe ja tunnistan, et Belgias kehtib kinnisvaramaksu kah kuni 17% ostuhinnast, aga korteri puhul on see protsent kenasti väiksem. Sõltub kui palju mõttelist osa maad korteri juurde käib, palju kommuun endale pappi tahab ja muust taolisest.

Aga ausalt, Tartu ja Brüsseli kinnisvarahinnas peaks vahe olema vähemalt neljakordne. Ma ei hakka ütlema, kumma kasuks.

Posted by afanasjev at 01:34 | Comments (0)

"Usundiõpetus" koolis

Õigupoolest võiks ütlemata jätta...,

...sest mida kuradit see ikka muudab, aga no kuidas sa nuttu ja hala kinni hoiad, kui häda on. Niisiis, kurikas lajatab: karjäärikommunist Andrus Ansip peaks küll oma noka kinni hoidma ja mitte tegema avaldusi, mis soosivad "usundiõpetuse" (sisuliselt peamiselt kristliku usuõpetuse) viimist Eesti kooliprogrammi. Ma põhimõtteliselt suhtun mõistvalt, kui kirikuvennad propagandat teevad, see on nende bisnis, eks ole.

LAMUJ LAMUJ LAMUJ
NATAAS NATAAS NATAAS
PISNAP PISNAP PISNAP
IUHHOP IUHOPP IUHOPP

Posted by afanasjev at 01:21 | Comments (0)

the world is full of violence

*

the world is full of violence
and i love it
there are wars and rapes
and i love it
there are cars and tapes
and i love it
there are bars and gates
and i love it
on an early spring day
when the snowdrops have blossomed
on abandoned graves
on little forgotten colosseums of human life
i scratch your name in an oak tree
i put my hand against the bark
it’s getting dark
and my love for the world becomes legible
and i watch the knife in my hand
yes there’s the knife which cut the tree
it’s the violence i cannot beat
it’s the world i cannot cheat
but in hallways without heat
i love it

Posted by afanasjev at 01:12 | Comments (0)

10. november 2005

Kreatsionismist

Tavaliselt ma ei pea oma netikommentaare millekski suureks ja toredaks,...

...aga täna kukkus üks kreatsionismi kohta nii armas välja, et kopipasten siia kah:

kreatsionismid jm plöga on õieti inimliku ülbuse ja kõrge enesehinnangu väljendus.

mis on "elu"? milline on asjaolu, mis seda "mitteelust" eristab? mõistus, tunded, usk? ei mitte. need on sekundaarsed väljendused, mida me ise nii krdi tähtsaks peame. tegelikult on "elu" mingite ainekämpude isekopeerumisvõime.

milleks on siia tarvis jumalat segada? maailmas on muidki imetabaseid nähtuseid, "elu" on neist kõige imetabasem vaid meie arvates.

võibolla termotuumareaktsioon arvab ka, et tema on kõikse tähtsam maailma arengu saavutus ja jumala enese ülim looming. ja mingit aatomituumade hunnikussekuhjamise juttu ei taha termotuumareaktsioon kohe kuidagi kuulda.

Posted by afanasjev at 12:42 | Comments (1)

Vägistas lihtmenetluse korras

Ehk ega kirjutaja süüdi ole...

..., aga mõnikord tulevad friigid mitmetimõistetavused välja.

"Eile karistas Pärnu maakohus lühimenetluse korras kasutütart vägistanud meest koos varasema liitkaristusega viie ja poole aastase vangistusega."

http://www.postimees.ee/101105/online_uudised/182665.php

Posted by afanasjev at 12:33 | Comments (0)

Kuulutused