« november 2005 | Main | jaanuar 2006 »

20. detsember 2005

Pisnis

Tundub, et tehing futuuridega võib kujuneda edukaks.

Kui vaadata kinnisvarahindu praegusel hetkel, siis võib öelda, et teenisime korteriostu futuurtehinguga viimase kuu ajaga 100000 krooni. Pole paha. Naine on küll mõni rohkemgi kokku ajanud, aga mina isiklikult olen siukest pappi kraapinud tavaliselt pool aastat või isegi terve aasta või mitu aastat.

Mõtlesin, et kui kahetoalise korteri hind Tartus kasvab miljoni kroonini, on aeg Tartus müüa ja Brüsselis osta. Või Berliinis, seal peaks Brüsselistki odavam olema. Et nahhui see Tartu - siin teenib kahetoaline korter tagasi naeruväärse 2500 krooni kuus üürituluna, Brüsselis teeniks ühetoaline isegi pessimistliku prognoosi järgi ja kohaliku kinnisvarafirma asjaajamiskulusid (13% igakuisest üürist neile) 6000 krooni kuus.

Aga okei, hetkel veel on me olemasoleva Tartu kahese hind 750000 krooni ja Brüsseli ühese hind 1-1,3 miljonit krooni. Nii et on veel minna.

Tra, oleks paari-kolme aasta eest pappi rohkem olnud, siis võinuks töö mittetegemise koos raha saamisega endale välja võluda. Elu lõpuni. Praegu ikka ei terenda.

Tööpõlgurite unistused Estonian Dreamist.

Hahaha.

Posted by afanasjev at 11:51 | Comments (0)

Kinnisvarakommentaar

Mul tuli siuke mõte, et kinnisvaraportaalides...

...võiks olla korterite ja majade juures ka kommenteerimise võimalus.

Mõne kohta tahaks öelda: vihkan, vihkan, põlastan, põlastan.

Posted by afanasjev at 01:19 | Comments (0)

14. detsember 2005

Eestisse

Homme Eestisse, neljapäeval "Kastraadi" esitlus...

...KuKu klubis. Kell 19. Näis, mis saab. Küll keegi mind Talinas ikka majutab. Eesti SIM kaart on kaasas, nii et surnuks ei külmu.

Posted by afanasjev at 01:47 | Comments (0)

12. detsember 2005

Raamatuesitlus: “Kastraat Ontariost”

Vahur Afanasjev esitleb romaani “Kastraat Ontariost” neljapäeval, 15. detsembril kell 19:00 Kuku klubis (Vabaduse väljak 8, Tallinn).

Lähem info:
Vahur Afanasjev
afanasjev@hot.ee
GSM Belgias +32 494510845
GSM Eestis +372 55683015

Raamatust:

“Kastraat Ontariost” jutustab maakonnalehe vastse ajakirjaniku eneseotsingutest groteskses ja korruptiivses maailmas. Noormees eksleb, kuni roostevabast terasest ketas aitab tal leida end naisena.

Tegelaste hulgas, kes raamatu huumoriküllases sündmustikus etteaste sooritavad, on süüdimatu sarimõrtsukas, keerulisi teooriaid armastav maavanem, võimukas suurärimees, inimsööjast hindu, põhjakäinud kitarrist, korruptandist siseminister ning esimene soomlane, kellele ilmutas prohvet Muhamed.

Esimesed lugejad on väitnud end tekstis ära tundvat mitmeid Eesti avaliku elu tegelasi, kuid raamatu autori väitel on seosed tõsieluga juhuslikud ja illustratiivsed, kuna tegu on täiel määral ilukirjandusliku teosega.

Vaapo Vaher adus teoses vene postmoderni energeetikat. Vaiko Eplik tsiteeris pärast romaaniga tutvumist Voltaire'i. Aapo Ilvese lugemisjärgne mõte oli, et Mihkel Mutist ja Tõnu Õnnepalust oligi juba siiber.

Tarmo Tederile on raamatu autor jätnud isepäiselt jõulise ja julgelt robustse mulje, kuid see pole pelk kirjanduse pähe erootika ja pahedega epateerimine, vaid sisuliselt kandvate tähendustega laetud irooniline kriitika kaasaja ühiskonna (ütleme: alevi- või maakonnalinna) pihta, kus tegelikkus nihestub groteski peeglis.

Autorist:

Vahur Afanasjev on töötanud ajakirjanikuna ajalehtedes Virumaa Teataja ja (Tartu) Postimees ning loovjuhina reklaamiagentuuris HAI. Praegu vabakutseline tekstitootja. Elab Belgias, Brüsselis.

Autor kuulub kirjanduslikku terrorirühmitusse Tartu Noorte Autorite Koondis. Varem on Afanasjevilt ilmunud luulekogud “Kandiline maailm” (2000) ja “Kaantega Viin” (2004) ning jutukogu “Kanepi kirik” (2002). Lähiajal on talt ilmumas ka luulekogu “Katedraal Emajões” ja seda saatev veidra muusika album tra_art.

Posted by afanasjev at 15:41 | Comments (5)

Kastraat Raamatukois ja mujal

"Kastraat Ontariost" on müügil!

Internetis näiteks http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?25883
Mitte-internetis ehk real-life kõigis hästivarustatud kauplustes.

ESITLUS NELJAPÄEVAL KELL 19 KUKU KLUBIS TALINAS!

Posted by afanasjev at 15:39 | Comments (2)

11. detsember 2005

Kolletab

See põõsas, mis kevadel esimesena roheliseks...

...läks ja meile köögiaknasse ära paistab, on täiega kolletama hakanud. Sügis, mis muud. Paljud taimed on juba kiilas nagu eesti noormehed.

Kolmapäeva õhtul nägin Wimbergi, Roostet, Arp Müllerit jpt. Rooste oli väsind ja läks kosmilise kontrolli varal, ilma kaardita, hotelli. Ma ise olin sinna kõrtsi minnes küll veidi Marolles'is ekselnud, osalt selle pärast, et koht vahetus poolel tulemisel ja osalt selle pärast, et tunnen ennast liiga koduselt ja kaarti kaasas ei kanna.

Kaart on muidu hea asi. See tsurka, kes mind pärast koju taksotas, otsis ka püha Kertu tänavat kaardi pealt ja päris üles ei leidnudki.

Nüüd tuleb natuke nohu üle elada ja neljapäeval rivis olla. "Kastraat Ontariost" on trükist tulnud ja Raamatukoi.ee peal juba müügis kah. Loodan, et poed saavad tuleval nädalal varustatud.

Peaks hullult promo tegema, aga kes see jõuab. Järgmine kord peaks vist raamatu kirjastusele andma, ei viitsi enam. Kuigi ei taha ka tööd ja vaeva peaaegu tasuta käest ära anda. Omakirjastuse puhul saab vähemalt mingi sümboolse kompensatsiooni. Paremal juhul saab mingi jubina osta, midagi käekatsutavat nagu arvuti või riided või kasutatud auto.

Kolletab.

Posted by afanasjev at 17:16 | Comments (0)

4. detsember 2005

Raamatuesitlus: PUHKUS

Vahur Afanasjev tähistab keskkooliaegse noorsooromaani...

...“PUHKUS” elektroonilist väljaandmist TÄNA ÕHTUL KELL 20:20 kohaliku aja järgi enda kodus Brüsselis. Autor on lubanud ürituse puhul alasti võtta ning alkoholiloobumusele pühenduda.

Filosoofilis-seksuaalse alatooniga suurteos “Puhkus” ei pälvinud 2000. aasta romaanivõistlusel esimest, teist ega kolmandat kohta. Psühhedeelse energiaga laetud teose sündmustik areneb samas paradigmaatilises ruumis Bulgakovi, Kesey, Perviku, Molnary, Schuyesmansi, Hemingway, Kallase, Goldingi, Leitich-Smithi, Sorokini ja Wolfe’iga. Tekstiloomes on kasutatud postmodernset kopeerimise ja kleepimise meetodit.

ROMAANI SAAB LUGEDA pdf-i kujul:
http://www.hot.ee/afanasjev/vahur_afanasjev_-_puhkus.pdf

NOTA BENE!

Järgmise romaani “Kastraat Ontariost” füüsilise raamatu kujul väljaandmist pühitseb Vahur Afanasjev neljapäeval, 15. detsembril kell 19:00 Kuku klubis (Vabaduse väljak 8, Tallinn). Tarvitatakse Kanada puskarit ja kuulatakse India filosoofi Kanada njana-õpetust. Õnnistust jagab papp ja sõjalist õpetust annab pangakaart.

Lähem info:
Vahur Afanasjev
afanasjev@hot.ee
GSM Belgias +32 494510845
GSM Eestis +372 55683015

Posted by afanasjev at 17:06 | Comments (0)

Kuulutused