« detsember 2005 | Main | veebruar 2006 »

30. jaanuar 2006

Ruitlase kood

Ruitlane andis uue programmkoodi, mille järgi iga kell nikku saab. Kood on järgmine:

+0+´gi2g 42+gjgj3t43+it +gig9jgeoijvje j0f 3j30gfj032fgfk3gfj4250gh42

Posted by afanasjev at 09:45 | Comments (1)

St Boniface okupatsioon

Käisime eile Orchestre National de Belgique'i...

...kuulamas, Shostakovitsh, Prokofjev ja Brahms Eri Klassi dirigeerimisel. Kontsert oli ok, väga sisse ei suutnud siiski minna. Väsinud vist. Pärast sõime Ixelles'is (või pigem Matonge'is) püha Bonifaatsiuse vastas. Pardilõigud kirsiõllekastmes olid toredad ja stoemp oli endiselt kartulipuder brokkoliga. Aga kõige vahvam oli, et kõik see aeg avanes aknast vaade kirikule, mis on hetkel okupeeritud territoorium. Kiriku ette oli tõmmatud kalavõrk ja riputatud vastav plakat. Et siis paberiteta immigrantide olukorra parandamise nimel on St Boniface okupeeritud.
Koduteel möödusime avalik-õigusetu mõnuainekaubanduse sõlmpiirkonnast. Sealt lahkusid just politseibussid, millegipärast tühjana, jättes maha tänavatäie käratsevaid mustanahalisi. Ju tehti neile liiga või midagi. Arvan, et kui Belgia kunagi lisaks omaks tarbeks kaasaskandmisele ja kasvatamisele kanepi müügi legaliseerib, tulevad kongolased tänavatele. Sest ega ainult heroiiniärist ära ei ela ja lisaks ostavad herot vaid allakäinud tüübid, rahaprobleemidega ja muidu halvad kliendid.

Posted by afanasjev at 09:13 | Comments (0)

27. jaanuar 2006

Eeter

Tore on see, et just pisikute...

...räige levemise ajal sain teada, et Belgias on eeter retseptivaba. Üleeile õhtul siis ravisime. Kahjuks naisukene on endiselt nohune, mina sain aga (ptüi-ptüi-ptüi üle vasema õla) sedakorda korda.

Aga ega täna rahu ei anta.

Ilmselt läheme Natashaga vene poeesiat kuulama ja homme (kui elus olen) teiste inimestega Maastrichti. Ja pühapäeval on kontsert Eri Klassi dirigeerimisel Aive ja Teve ja kelle kõigi osavõtul (vaatajate poole peale nagu meiega Kairikaga).

Posted by afanasjev at 18:24 | Comments (0)

Pilt kirjas

Eile käisin luuletajaid kuulamas, üle tüki...

...aja. Flaamide De Bureni majas. Kaplinski luges üht-teist, ja kohalikud ja horvaat Sibila Petlevski.

Johan de Boose "Shake America" tiksus täitsa veenvalt välja, kuigi ma keelest (aga see oli tutsikeelne poeem) aru ei saanud. Horvaat, kelle nime mul meelde ei jäänud ja kes siin linna regioonidele lobi teeb ja satiiriajakirja tahab asutada, joonistas must, sedaaegu kui Booset kuulasin, pildi. Zharzhi (kas see kirjutatakse nõnda?). Nagu mu kallis kaasakene täna hommikul ütles, sain lõpuks kadeduse tapetud. Lauteril oli nimelt siuke lugu, et kunagi ta sõitis NY-st Cincinnatisse, greyhoundiga, ja keegi tüdruk joonistas temast pildi. Noh, minust olid Albert Gulk ja Rasmus Kattai küll varem pildi joonistanud, kuid kumbki neist pole tüdruk. Nüüd siis tuli ära.

Mustafa Stitou luges tegelikult kah väga vahvalt. Ta on marokaan ja kirjutab hollandikeelseid luuletusi. Esimene tekst rääkis tal emakeelest ja algas kahisevate-kõhisevate häälitsustega. Tulid tuttav kõrbe-kõlad meelde. Errrgh. Kõrrrbh.

Naljakas, et ma Jaaniga just Brüsselis esmakordselt juttu tegin. Tundub tore mees olevat.

Naljakas, et Serge elab samas Marolles'i tänavas, mida ma paar-kolm nädalat tagasi hoolega foto peale üritasin saada.

Posted by afanasjev at 18:12 | Comments (0)

Sõrm ühiskonna pärasooles

Jukko on seda ütelust õigusega...

...endal MSNis kasutanud, kuna on ju toredust sellest küll.

Et siis "Kastraat" ka Sirbis kastreeritud.

Link:
http://www.sirp.ee/index.php?option=content&task=view&id=3386&Itemid=2

Huvitav, et kriitikud kõnelevad põhimõtteliselt sama asja, nii kiituse kui laituse osas. Järelikult on ikka objektiivne tõde olemas. Kolm kriitikut ja mina ise - noh, konsiilium adekvaatne kogut ju.

Posted by afanasjev at 18:09 | Comments (0)

23. jaanuar 2006

Keil Postimehes

Veel üks adekvaatne arvustus "Kastraadist"...

...,sedakorda Postimehes.

http://www.postimees.ee/230106/esileht/kultuur/189610.php

Pealkiri on trikiga, muuseas. Otsige, kes on Keili raamatut arvustanud ja mis siis pealkiri oli:)

Posted by afanasjev at 12:12 | Comments (2)

21. jaanuar 2006

Silmapiiri perimeetril

Jim Morrisoni ainetel:

“Siin silmapiiri perimeetril pole tähti.
Siin silmapiiri perimeetril
me oleme pilves ja puhtad.
Meie. Siin. Silmapiiri perimeetril.
Siia rajasime püramiidid
pääsemise mälestuseks.
Siin on see maa, kus vaarao suri.
Siit tõuseb selle mao keel
napsama ingleid
silmapiiri perimeetrilt.
Siin silmapiiri perimeetril
ma oleme pilves ja puhtad.”

Posted by afanasjev at 01:00 | Comments (0)

19. jaanuar 2006

Eesti elust väikelinna taustal

Kaarel Kressa võttis "Kastraadi"...

...Päevalehes täiuslikult kokku ära. Pole nagu midagi lisadagi:
http://www.epl.ee/artikkel_309438.html

Pluss rõõmuga täheldan, et hea(d) inimene(sed) jätkavad Delfi naistelehes PR-kampaaniat. Viimastel andmetel olen Eesti Vonnegut. Aitäh, kuigi see on ilmne liialdus. Ja kui keegi arvab, et ma ise kirjutan neid, siis tõesti - no ei kirjuta. Ega ole ka kedagi volitanud.

Posted by afanasjev at 14:29 | Comments (0)

Külm

Eestis on sellised miinused,...

...et ilm.ee veebikaamerate juures olevad kraadiklaasid ei jaksa seda näidatagi. Näitavad 0 kraadi valdavalt, vaid Otepääl näitas -23. Näikse, et va veebitermomeetrid on arvestatud kuni -20 temperatuure näitama.

Eks need ole ikka parajad külmad. Mu kroonilises põletikus liigestele teeks ehk isegi head törts taolist krõbedat saada. Brüsselis on praegu +5 Celsiust või rohkemgi. Kui siin alla nulli külma tuleb, siis ehk järgmisel kuul.

Posted by afanasjev at 14:12 | Comments (0)

16. jaanuar 2006

Üks aasta Eestis

Leidsin suurepärase fotoblogi...

... Eesti kohta: http://www.unanenestonie.net/

Et siis hea silmaga prantsuskeelne/sed inimene/sed elab/vad Eestis ja pildistavad, mida nad näevad. Ja pildid on tõesti toredad, pane või väljanäitusele, va riiki järve ja mere vahel tutvustama.

Hääldusharjutus algajatele prantsuse keele õppijatele: lugeda soravalt "un an en estonie". Ninahäälikuid kirja panemata kõlaks see "an an an estonii".

Posted by afanasjev at 00:02 | Comments (6)

13. jaanuar 2006

Lazy sod

Olen nädal aega järjest ärganud kell 8 või varem ja läinud magama 22 või natuke hiljem...

...ja nentida jääb vaid tõika, et endiselt on see mulle absoluutselt sobimatu elurütm. Sest ma lihtsalt ei saa ennast käima. Kohviga ei saa, teega ei saa, jalutamisega ei saa. Lihtsalt lazy sod ja kogu lugu. Midagi ei oska teha. Ja ei taha teha.

Türa, tegelikult ei peaks ju vahet olema, mis kell ärkad ja mis kell uinud. Et kui 8-10-12 või umbes nii tundi ära on magatud, peaks ok olema. Aga ei ole. Minu kõrgaeg algab kell 21. Kui siis tööle hakata, jõuan aktiivsuse tippu pärast keskööd, et siis 3-4-5 paiku rahulikult zombistuda ja ennast voodisse sundida.

Kõike kaunim aega päevast on varahommik, kui ehk vaid prügiauto on tänaval - ja linn on vaikne, suur ja lootustandev.

Posted by afanasjev at 12:42 | Comments (2)

Kastreerimine jälle moes

Delfi naisteleht oli volitatud teatama...

...,et
Autor: g.
Aeg: 01-10-06 09:52
vahur afanasjevi romaan kastraat ontariost on vapustav lugemiselamus, täiesti uus tase eesti proosas, sigalahedalt oskab kirjutada

Kiitust alati meeldiv kuulda. Ja ausalt öeldes oleks sõimu ka tore lugeda. Naljakas, see g. tekst on nii sulnis kiitus, et keegi teine kommenteerija arvas kohe, et ma ise kirjutasin selle. Noh, tõesti ei kirjutanud. Siit edasi põnevus - kas mõni sõber kirjutas? Tuttav? Aga äkki oli võõras inimene? See viimane variant oleks küll päris äge juba. Ma nimelt ise ei oska sittagi enda raamatutest arvata. Või noh, oskan, aga pärast kaante vahele panemist enam üle lugeda ei viitsi. Kuidagi imelik. Ilmselt kardan ka kirjavigu leida.

See on ka päris vahva sissekanne:
utor: ,,,
Aeg: 01-12-06 23:20

käige seaputsi, mida te promote

Posted by afanasjev at 09:42 | Comments (17)

11. jaanuar 2006

Pruun

Pruun on värv, mis on mul lapsest saati...

...ebasoosingus seisnud. Ehk selle pärast, et Nõuka ajal olid põrandad raskelt jälki pruuni karva ja et vanaema kandis pruuni mantlit ja et kõik teised vanad inimesed kandsid pruune ja halle ja hallikasmusti ja tumepleekindsiniseid riideid. Ei tea. Igatahes olen pruune riietusesemeid aina vältinud - kuni käesoleva talveni. Nüüd tulid kuidagi iseenesest pruunikasrohelised velvetpüksid ja sitatoonile osutav hele pintsak ja kõige tipuks veel päris konkreetselt pruun mantel ja kaabu ja triiksärk. Mis kurat toimub?

Posted by afanasjev at 09:36 | Comments (1)

Kuulutused