« jaanuar 2006 | Main | märts 2006 »

24. veebruar 2006

Toon meelde Pelevini ja Sorokini

Nõndapsi, nüüd on olulisemad...

...ja loogilisemad ajalehed "Kastraadi" ära märkinud. Ekspress siis viimane; Õhtuleht ja Maaleht tahaks ilmselt raha saada, et lugu teha. Ei saa.

Lugegem
http://www.ekspress.ee/viewdoc/EBD9116397570E3AC22571160070A3AF

Mägi on Marko:
"Afanasjev on maakonnalehes ise töötanud ja omakogemuslikkuse forsseerimise poolest võib tema romaani võrrelda pealinnalehes töötanud Mihkel Muti "Progressiivsete hiirtega". See, et Afanasjev miksib kokku argireaalsust popkultuurielementide, religiooni ja müstikaga, toob jälle meelde Vene uuema aja kirjanikke, nagu Pelevinit ja Sorokinit."

Posted by afanasjev at 13:18 | Comments (0)

23. veebruar 2006

Maroko pildid

Looma töö on nüüd...

...tehtud ja suurem osa sügisese Maroko-värgi fotodest skännitud ja üles pandud. Viimane aega digikas osta, seda enam et Zenit on hea küll, aga suurema päikese käes laseb kuskil servast õrnalt valgust läbi, mis kajastub ka fotodel heledama osa näol. Töötlus-korrektuur on ka perses, kuna arvutit ei ole, on läpakas ja valelik vedelkristall.

http://members.chello.be/vahur.afanasjevpitsal/maroko2005/

Posted by afanasjev at 17:31 | Comments (0)

Sakraalarhitektuuri kajastused

Nii, nüüd on siis "Katedraal Emajões"...

...ka Postimehe põhilehes ära kajastatud. Meeldiv, et sai raamatu varal armsale Rosinale tööteema anda:

http://www.postimees.ee/180206/esileht/kultuur/192505.php

Ja vanaema on ka ilusti meeles peetud. Miks? "Asi on selles, et me elame sürrealismiajas."

Ning et oleks kehtestatud:
"Samal õhtul hakkas sama sõber jahuma sellest, kuidas ta tahaks hirmsasti ühe teatava aine abil taju piire laiendada, et kogu lõhnabuketi hääled ära kaardistada. Ta avaldas sisemist veendumust, et roos on väga lärmakas lill."

Posted by afanasjev at 16:49 | Comments (0)

21. veebruar 2006

Ropendamine

Köögilauda, mida kasutan kirjutuslauana, seljas uude...

...korterisse tirides tuli meelde, kuidas ma ropendama hakkasin. Ütleme nii, et ametlik legend käib nõnda:
Mingis väikeses vanuses, ehk umbes kaheksaselt, ulatasin klassikaaslasele (nimi võis tal olla Rain, ei mäleta ammugi) mingi eseme või aitasin muul viisil. Pole tähtis. Oluline on, et tema ütles "tänan!" ja mina vastasin "pole tänu väärt!", mille peale tegelane pistis kisama: "Õpetaja, õpetaja, Vahur ütles rumala sõna!"

Türa, ei kujuta tänaseni ette, kas ta üritas niisama furoori teha või tõesti käis tal "väärt" vms sõna üle vaimse jõu? Täpselt ei ole meeles, kuidas õpetaja reageeris. Minu meelest ütles midagi etteheitvat mulle, et ei tohi ropendada.

Ja selle võibki ametlikus ajaloos pöördupunktiks lugeda. Just siis sain aru, et ei ole paremaid ja halvemaid sõnu. Et kõik sõnad on võrdsed ja õiged ja mitte koeravittu kellelegi ei ole õigus möliseda, kui ma ütlen "hobueesli vitumoka sitaseen". See puhastab ja kirgastab.

Mingem vittu:D

Posted by afanasjev at 16:04 | Comments (0)

20. veebruar 2006

La Shimla

Magamistoa mööbel sai paika, kusjuures kummut...

...ei mahtunud mujale kui koridori. Vaevalt, et mööbel rohkem kolimisi üle elaks - praegune oli Johani andmetel esimene kolimine pärast juppide ostmist ja esimest ülespanekut. Juba hakkas saepuruplaat alla andma, kuigi originaalist plekkis kogu värk (Johani andmetel) üle 2000 euro ehk täiesti võimatu ja müstilise ja absurdse 30000 krooni, mida ma ise elu sees poleks nõus magamistoavärgi eest plekkima. Õnnetu hind sai meilt neli korda vähem ja seegi oli päris hull summa voodi, kapinduse ja kummuti eest.

Poleks Karli, oleks kogu staff praegugi mööda põrandat laiali, meie surnud kehadega segi hunnikus. Mutrivõtit valdavas ta ikka kadestusväärselt kenasti.

Korteriga hakkan ära harjuma, kuigi koridorisarnases köögis on tunne nagu kanepitaimel hüdrofooilises istanduduses.

Kolimistöö järel sõime La Shimlas täiesti tavalist india toitu, kuid juhtumisi oskasime maigustroagi võtta. Mis oli üle ootuste ootuspäratud - kõik puha jahvatatud nisu ehk manna baasil, kaasa arvatud külmutatud roheline pistaatsiapähklivärk (jäätisesarnane) ning ülihõrk mannapuder (mannapudrusarnane, kardemoni, kaneeli, loorberi või ma ei tea millega). Kiitus.

Posted by afanasjev at 00:31 | Comments (0)

16. veebruar 2006

Brüssellasel valmis tartulik luuleüllitis

"Pühapäeval lõppenud «tARTu kunstikuu 2006» andis...

...kõikide muude käega katsutavate ja katsumatute asjade kõrval kultuurihuvilistele Tartu-teemalise luulekogu," kirjutas Raimu Hanson Postimehes. Lugegem:

http://tartu.postimees.ee/160206/tartu_postimees/kultuur/192173.php

Esinemine oli üldiselt päris OK, ainult et kümmekond minutit lühemalt peaks ikka tegema. Peaaegu pool tundi ehk täpsemalt 24 minutit ei kanna välja. Kui, siis peaks vaheldama - jagama pooltunni kaheks ja tegema osa teiste vahenditega või teises võtmes. Samas mingi 15 minutit teeksime Rehepapiga ikka ilusti ja tihedalt ja ägedalt. Kutsuge esinema (minu puhul peab arvestama lennupiletitega 3000-4000 krooni).

Posted by afanasjev at 10:08 | Comments (8)

15. veebruar 2006

Atmosfäär

Täna koju lennates...

...jooksis miskipärast Joy Divisioni atmosfääri-pala peas. Sedapidi tulles kihutab ju lennuk päikesele järele (õigemini plaanide kulgemisele vastu), nii et loojangukiired punasid kaks ja pool tundi.

Su sammud on vaikus.
Ära sammu ära sa
kui vaikus.

Posted by afanasjev at 00:23 | Comments (0)

12. veebruar 2006

Katedraal Emajões

Emajõkke sai siis katedraal valmis...

...ehitatud. Reedel Tartu vanas kaubamajas. Rehepapi plaadikeerutamise taustal lugemine tuli ka siiski üle ootuste välja, kergetest persseminekutest hoolimata. Peakski edaspidi temaga esinema, rahval ka huvitavam. Mis sa tühja luuletusteröökimist ikka kuulad.

Raamat on muidu ihan kaunis, Keit on kiiduväärt töö teinud.

Posted by afanasjev at 12:03 | Comments (0)

6. veebruar 2006

Väike bluus

Tulin just poest ja pühendasin kolmaveerandtunni...

...bluusile E-mazhooris. Kolmehääletu ja puha. Bassisaund on üle prahi:

www.hot.ee/irboska/vahur_afanasjev_&_kurluk_ulica_-_lambavillast_woodoonukk_DEMO.mp3

Posted by afanasjev at 17:50 | Comments (0)

Raamatukogudes

Olgu Nora Robertsiga...

...kuidas on, kuid Vahur Afanasjeviga ka päris sitasti pole. Vähemalt Tallinna linna pisikestes raamatukogudes on Esteri andmetel 25 "Kastraati" lugejaid ootamas (või õigupoolest ei oota need midagi, vaid on lugejatel kodus). Loodame siis parimat Autorihüvitisfondist:D

Posted by afanasjev at 13:31 | Comments (0)

Kuulutused