« Čankišou | Main | Mägi ja Muhamed »

27. märts 2006

Sori, puhuteko suomea?

Kairika nägi ükspäev...

...töö juures täitsa mustanahalist meest, kes küsis möödujatelt ehtsas soome aktsendiga inglise keeles: "Sori, taas sammpodi spiik inglis?"

Tähistamaks soomlaste geneetilise koodi värskendamist, aga mitte vaid seda, külastasime eile Blaesi tänaval Aafrika kaupade poodi. Mitte taolist toidu- ja asjakaubamaja, nagu Matonge'is, vaid ehedat Belgia koloniaalajastu jäänukit. Kaks kõdunevat majatäit maske, nukke, roostes metallosadega muusikariistu, katkise nahaga trumme, aafriklaste poolt kantud riideid jmt. Liikuda oli väga kitsas. Siit-sealt kõikuvale mädanenud põrandale oli hiinlasest poemees vedanud värviga kollase joone. "Follow the yellow line". Ka põnev.

Põhiasi oli muidugi Teve sünnipäev ja Pallimänguplatsi (Place du Jeu de Balle) täika külastamine. Resultaat: ultraviolettläikega tumepruun savikauss 3 euri eest pluss punane lillekujuline kausika 1 euri eest.

NB! Samas piirkonnast sain marokaani pudupoest ka kruvikeeraja, millega voolu olemasolu mõõdetakse. Hind 1 eur. Selgus, et vool elutoa lakke ei jõua, kuid lülitisse jõuab, kuni selle kohani, kus kaks takistit ees ootab. Ilmselt on takistid läbi. Tuleb uued osta. Kes kurat mõtles omal ajal, et elutoa laevalgus peab olema reguleeritava tugevusega?

Posted by afanasjev at 03.27.06 14:28

Comments

Kas siis, kui takistitest üle paned juhtmejupiga, ühendad takisti ees ja taga olevad klemmid, vool tuleb? Alles siis on mõtete takistitega õiendada

Posted by: Isa at 03.29.06 07:39

peaks jah, aga äkki jääb siis pidevalt põlema. parem otsin ikka uue takisti kuskilt.

Posted by: v at 03.30.06 14:32

Kuulutused