« Eestis 19.-26. aprill | Main | Kaadrid on otsustamas »

19. aprill 2006

Kaheteistkümnes tool

Tirisin just chausse de Wavre'i Ixelles'i ja Etterbeeki vahelisest...

...piirkonnast toreda tooli koju. Siin on komme jätta kasutuksmuutunud mööbel tänavale, äkki kulub teistele ära. Seljatoe nahk (dermatiin) on katki, aga konstruktsioon tundub kõva, kapitaalsete (vasksete) puidukruvidega. Elama hakkab tool terrassil, mille tõelised võlud (istumine, pikem ajaveetmine) ongi veel avastamata.

Mitmes tool see on? Kaheteistkümnes? Ja kes on kolmeteistkümnes? Milline tool meid reedab? Elektri- või hambaarsti? Kas ta teeb seda meie endi tahtel? Kas meil on vaba tahe? Kas me oleme toolide jumalad: istun, ei istu, istun, ei istu? Kümmekond uut kruvi, liivapaber, lakk, uus riie (brokaat läheks ilusti) ja klambrid, ning selle tooli võiks Pallimänguplatsi täikal paarikümne raha eest maha ärida (ei äriks).

Lõpuks tahtsin veel öelda halvasti saientoloogiakiriku suhtes. Põhjus selles, et lugesin kuskilt, et nende kohta halvasti ütlemine pidi jamasid kaela tooma. Sittagi. Niisiis: saientoloogid, toppige oma teaduslikfantastiline soig samasse auku, kust te välja ronisite, tõmmake traadiga kinni, valage diiselküttega üle ja pange põlema. Et teie emadest rohkem siukseid värdjaid ei produtseeruks.

Posted by afanasjev at 04.19.06 00:17

Comments

tolereerin

lisan ka ühe väiese prohvet muhamedi kujutise:

o|-<

Posted by: zver at 04.20.06 01:13

Perkele, no nyt minä haluan killata sun suitsiidi-pommin kanssa!

Posted by: Kimmo Napakympi at 04.20.06 14:36

Kuulutused