« aprill 2006 | Main | juuni 2006 »

29. mai 2006

Madjarstan OK

Kontrollisime Ungari üle ja...

...kõik oli korras.

Eile keetsime päris guljašši. Seitse tundi ei jaksanud vaaritada, nagu kombeks. Piirdusime neljaga ja tuli ikka hea.

NB! Tavalise ungari guljaššisupi sisse EI KÄI tomatid (ega tomati derivaadid) ega sealiha.

Posted by afanasjev at 15:08 | Comments (0)

28. mai 2006

Sõnade autoriõigusest

Kirjutasin kirjanduslisti traktaadi ja...

...ei viitsi seda laia avalikkuse ette paiskamast jätta.

1

Tegelikult oleks õiglane, kui autoriõigused käiksid sõnahaaval. Kes esimesena kirjutas "porgand", saab iga porgandi pealt mikrokopika. Leiutaja suremuse esinemisel läheb jagamisele järglaste vahel. Kuna ungari keeles on eestikeelne kalmus "kalmos" ja nõnda edasi, võib oletada, et isik, kes esmaskordselt seisis tiigi ääres, näritud kalmusejuur pihus, ja pomises üllatunud ilmel: "Kalmus?", tegi seda Uurali mägede jalamil. Millest järeldub, et ühel sõnal on tihti miljoneid või miljardeid autoriõiguslikke kavalere.

2
Sõnade kasutamistasu peaks samuti jagama solidaarselt. Ütlen võimuesindajale "munn" ja kõik selle isiku sugulased, kes esmakordselt "munn" ütles, maksavad.

3
Geneetikutel on, mille kallal tööd rügada.

Ikka teie,
Belgia kuninga alam, rahvuse reetur ja guljašitapja

Posted by afanasjev at 20:32 | Comments (0)

20. mai 2006

Kas me tahame?

Kyllä me tahamemme ytleda,...

...et oleme Ungaris kuni 27. maini. Hei hei hei.

Rahu laskub planeedile.

Meie teeme varsti filmi ja anname välja ääähüähähä-

Posted by afanasjev at 00:24 | Comments (0)

18. mai 2006

Delfieestlane

Saatsin uute hittide regamiskaardid...

...Autorite Ühingu poole teele. Mis annab julgust demolinki lehvitada.

Niisiis, rahvuslik hiireokse Delfist, see lugu on sulle:

http://members.chello.be/vahur.afanasjevpitsal/kurluk_ulica/vahur_afanasjev_ja_kurluk_ulica_-_delfieestlane_demo.mp3

Alates 17. maist on antud pala autoriõigused seatud, nii et tõmmake ja mängige raadios:)

Posted by afanasjev at 11:14 | Comments (0)

Grill

Grillihooaeg silmsidemes Berlaymont'iga...

...on eilsega avatud. Soetasin odavaima võimaliku plekk-konstruktsiooni, kuna kallimad ja kaanega variandid nägid eriliselt koledad välja või olid liiga lahmakad. Kaane puudumise ning alanud vihma tõttu viisime grillimise lõpule nagu mingis veel tegemata filmis - hoidsime vihmavarju süte kohal ja lõõtsutasime leeki, nii et õhupuudus maa kõikuma võttis.

Grillitud said kiires laimimarinaadis lehmaliha (küüslaugu ja kajennipipraga) ning, häbi küll, poest soetatud allahinnatud seavardad (paprikaga).

Kui liha õgitud, jäi ka sadu järele.

Elu on ime.

Posted by afanasjev at 11:05 | Comments (0)

17. mai 2006

Massiaru 7.-9. juuli 2006

Collective Mind seminar...

...shall take place in Massiaru.

Lätete pääl VII ehk Massiaru I Inno ja Irja võõrustamisel. Aeg 7. juuli õhtust (reede) kuni 9. juuli päevani (pühapäev). Lava, esinemised, diskussioonid, paneelid, tants ja lebamine.

Taotlus värskelt esitatud Kultuurkapitalile. Lootused parimad, kuigi NAK kui selline on varem ilmutanud aruandesuutmatust. Mina ei ole NAK, ma pole ühtegi aruannet võlgu jäänud. Aga mis see aitab, kui traditsioon ajalooliselt NAKi kantud.

Igatahes üritus tuleb, kui ma vaid Brüsselist ära saan nendeks kuupäevadeks.

Keda kotib, kontaktige afanasjev@hot.ee. Ettekanded oodatud ja niisama osalemine samuti.

Posted by afanasjev at 01:51 | Comments (4)

14. mai 2006

Igale tõelisele delfieestlasele

Mina oma humanismiga...

...sind, rotisuudlejat, ei mürgita. Sulle, elevandiemakas, on mul varuks dildo otse Aafrikast. Sind kepin ma roostes naeltega selgroogu. Ma olen saanud liiga palju haridust ja armastan liiga paljusid inimesi, et sulle, koeraokse, kaasa tunda. Sina, mädanev varbaküüs, oled haige nii oma kiivitajaajudest kui jätkusuutlikult lõdvast jänesenokust, kuid ikkagi ei kavatse ma sind kaitsta. Tõsi küll, mul on isegi sinu jaoks natuke empaatiavõimet. Ma tõesti juurdlen murelikult, miks sina, maa sool talvistel tänavatel, ei ole väisanud kaubanduskeskust, et soetada hiigelsuur klaaspurk, kuhu sa ilusasti ära mahuksid. Aga soovitan - osta see purk, kasvõi järelmaksuga, koonda kõik oma juustealuse kompostihunniku mõttevarud ning roni tervenisti purgi sisse. Siis sa, alaväärsusest vaevatud ülemõõduline roojakängar, saad oma viisteist minutit kuulsust, mille poole sa oled salamisi õhanud. Siis sa alles näitad mulle ja minusugustele, et sinagi oskad kunsti teha ning see on sinu käes käkitegu. Siis on sul olemas oma kultuur, lõpuks ometi, ja naabrid, kes seda vaatama tulevad, võivad imestusega ohata - oh, Jeesuse armurõõm, ongi võrsunud üks korralik mittehumanistlik kunstnik meie eneste seast!
"Tõesti, tema on tõeline mees ja, Issand olgu kiidetud, ka ehtne isemajandav maailmanaba, mitte närukael ja tohtletanud intelligent."
"Ennäe, kas temal mitte pole sinumustvalge märgikene nii armsasti rinnas rippumas?"
"On tõesti. Ja kui kenasti see purk talle sobib, kui vaimuheledalt on valitud need kaarjad vormid nõule!"
"Oh, Jestas jah, nüüd langetagem alalõuad maani, austusmärgiks tema vaimujõule!"
Tead, hiirepisar, hamstri hingekeel, sul võin ma lubada, kui kuuled - ei tule naabrid muud kui mõnitama sind, sa kusemadu, ruigav eestlane! Siis küsid ise raha uue purgiks jaoks ja irvitusi kuuled, kui läheb halvasti, läeb lendu kivigi. Seepärast, määrdund taldrik, auk mordas pane kinni, ja ära mõtle, see ajudele halb.

Vahur Afanasjev,
Eesti rahva reetur

*

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=12882560&com=1&s=1&no=60

Kalev, 13.05.2006 13:15:
"Ei ole vaja neile kultuuriinimestele midagi. Enamik neist on rahvuse reeturid. Millegipärast kaitsevad just liiga palju haridust saanud inimesed alati okupante, pederaste, kurjategijaid jne rääkides humanismist ja muust jamast. Kohe näha kellega nad sugulust tunnevad. Haiged inimesed kes kaitsevad haigeid inimesi.
Mina ei taha et minu lapse ajusid mürgitataks koolis kultuuri ja humanismiga. Vähemasti mitte sellise kultuuriga nagu meie niinimetatud haritlased propageerivad."

Posted by afanasjev at 14:42 | Comments (2)

11. mai 2006

16aastane

Neile, kes tunnevad Kurluk'i ja teatud...

...isikute pealikut, on mõninga punkti nime kandvas keskkonnas saadavad uus üleslaadund, kongopärane teismeline.

Sõnad:

16aastane

D A G / D G A D ja pärast B E F#

Issand, ta on ju kuueteistaastane.
Sellised peaks ju
nukkudega mängima
ja mitte katsuma noo-
rmeeste käsi...
Noormeeste käsi.

Kuid meie oleme ju ilgelt vanad.
Ja tohime kõik ilgelt panna
neid, kes tunduvad meil ilusana,
rahakotti fotona ja...

On juuste all meil ilgelt tähtsad mõtted,
et ei kohe teagi mida võtta ette
eluga, mis kukkund kätte –
võin igast putkast osta sigarette.

Refr: Issand, ta on ju kuueteistaastane...

Täis kadedust ma vahin seda tibi.
Mul vanus kaheksateist – tunnen häbi.
Miks mõned inimesed on nii noored?
Kui õunad juulikuus, nii hapud, toored.

Mu reidi kontole sa panid kommi,
et olen endiselt ma ilgelt nummi.
Kuid mina tean, et sa rääkisid õigust,
sest toitun ainult oma tselluliidilõigust.

Refr: Issand, kuid tema on ju kuueteistaastane...
.

Posted by afanasjev at 11:15 | Comments (0)

9. mai 2006

Lammas ja lehm

Lammas tükina esindatud kastmes,...

...lehm omakorda tükkidena mussakas (moussaka fr keeli).

Vein: hea kreeklane. Zorbas ei olnud, meelde ei jäänud. Oli sama alatooniga, mis grusiinid.

Koht: Laupäeva plats (Place du Samedi) Place De Brouckère'i taga.

Tulemus: koduteel oleks peaaegu oksendanud, mitte veinist, vaid kõht sai liiga täis. Iseenesest meeldiv, et portsud on siinmail suured. Realistlik alternatiiv oleks suur hind ja väiksed portsud, mis oleks palju sitem.

Ostsime Peruu kohta raamatu kah ära. Mitte Lonely Planeti, kuna see on Andil ja Annelil juba olemas, vaid Rough Guide'i.

Posted by afanasjev at 22:52 | Comments (0)

7. mai 2006

Goedemorgen

Hei, Mr Hommik...

...,sind tervitan taas. Nagu Aarne Mäe laulus, vist.

Veetsime eile Serge'i ja ta tuttava Jeffiga ilmselt ühe kõige intensiivsematest öödest tänavu. Ning nägime udusesse koiduvalgusse ärkavat Brüsselit. Ise ka imestan, et praegu üldse üles juhtusin tõusma. Enne kella viiteteist poleks nagu loogiline.

Alustasime Le Coq'ist börsi man, siis ütlesime tere Annicale, kes ei tööta enam kukekohas, vaid kõrval uhkemas paigas, kus me niisis ühed õlled tegime ja Tinnelegi lehvitasime (aga et ta tundus tööga hõivatud ja pealegi tunnen ma teda siis rohkem kui nime järgi, mistap juttu ei vestnud temaga), sealt läksime täiesti uskumatusse itaallaste tantsupaika (elus sekventseri-ja-sündimees, diskopall, New Yorgi ja Kaljumägede ja Rooma posterid, grappa, õllealuseid kaartidena segav punase kikilipsu ja valge ülikonnaga mees, vuntsidega mehed ja naised, peegli ees tantsiv ja pidevalt korvi saav Jean Paul Belmondo jne), seal oli meil veidi tegu, kuna keegi meist pidas üht marokaani naist litsiks (aga väga ilusaks) ja kirjutas talle luuletusi, misjärel läksime litsikspeetule kõrvalkõrtsi järele, kus saime kirjakeste ja vahendajate kaudu teada, et ta seda mitte ei ole, ja kus tantsis mustade prillidega daam, üksi tiirlevates valgustes, ja sealt läksime - kuhu? - ma mõtlen, kuhu on inimesel üldse minna ja kes meid ootab, peale meie enese, aga mis seal ikka, L'Archiduc oma 1937nda aasta art deco atmosfääri, kõikjale avatud ruumi, uksekella ja püstiseismisega klaveri juures, on alati tore, ja sealt suundusime ühe dringi järel kanala suunas, kus oli üks kõrts parasjagu meie jaoks selleks ööks tegevuse lõpetanud, valgus oli veel sees, aga toolid laudadel, et ma ikka näeks, millest ilma jäime, ja niisiis sattusime ühte teise auku, millest mäletan peamiselt, mida ma mäletangi, suurt midagi ei tule meelde, mitte et oleksin nii purjus olnud, lihtsalt koht oli väga tavaline ja ümber laua oli väga palju inimesi, nii et ühe dringi järel, aga Kairika oli juba chocolat chaude' peal, oleks võinud vabalt ka koju minna, kuid et Serge kõigi oma kolme kuuliauguga peas, mis ta kolme aasta eest kodutänavas pälvis, oli just kahe raamatu kirjastamislepingud allkirjastanud, ehk kirjutanud kirjandusteose juures väga olulise ja mõnikord kõrgest kunstist sonijate poolt alahinnatud tähtsusega lisanduse (on see nüüd pro-, epi- või muu -loog), läksime järgmisse kohta, et me ometi taas veidi tantsida saaks - aga laul makaronidest oli otsa lahti teinud - ning teel sinna möödusime Sainte-Catherine'i kirikust, mis on väheste kirikute hulgas maailmas, mille peale on ametlikult kusta lubatud (tõsijutt, seal on katuseta latter kuserenniga, ilmselt kusti pidevalt ilma rennitagi, ja kogudus otsustas, et parem, kui on vähemalt latter ja renn; väga tervemõistuslik otsus) ja siis me olimegi seal ja selle koha nimi võis olla I Latini, igatahes tantsisime seal kõigi külastajate õuduseks nelja-, kolme-, kahe- ja üheinimese ekstaatilis-shamanistlikku rabelemist, mida vaid Jeff üritas oma tango-oskuse baasil salsaks konverteerida (aga sujuvast liikumisest ja sportlikust kehast hoolimata ütlesid naised talle ühe tantsu järel "aitäh, aitab"). Punkt.

Siis aitas küll. Sai vist vaid kuus kõrtsi. Minu jaoks päris korralik skoor. Jalutasime Sabloni ligidale, suudlesime mõlemat Serge'i kassi head-ööd, ja lasime ennast koju vedada. Kõige tipuks oleksin peaaegu telefoni taksosse unustanud.

Elämä on laiffi.

Posted by afanasjev at 12:01 | Comments (3)

6. mai 2006

Peruu

Ayahuasca ja Machu Picchu...

...ootavad. Piletid on ostetud. Oktoobri lõpus-novembri alguses siis selgub, kas kasutame tagasilennu ka ära või on nii tore, et jääb mõneks ajaks alpakasid karjatama.

ÄÄÄäääh!

BÖÖöööh!

HUUrjoh!

Jne.

Või kuidas need alpakakarjatused kostavadki.

Posted by afanasjev at 22:19 | Comments (0)

Fuck Me Jesus

Kyle Ranson läheneb...

...ohtlikult geeniuse staatusele. Super:

http://www.lowgallery.com/images/artists/kyle_ranson/slideshow/

Posted by afanasjev at 15:03 | Comments (1)

5. mai 2006

Pühadus ja...

...pühkimine:


moslemid pühivad perset
vasaku käega

kristlased pühivad
koraaniga

*õk*

tulnukad pühivad huuli

Posted by afanasjev at 17:19 | Comments (0)

Very rough guide to fascinating Estonia

I wrote some quick notes about...

...my native country. As it came out rather long, I won't waste it on just one friend, but copypaste it here for the whole world.

MY SUBJECTIVE AND ROUGH AND QUICK GUIDE TO ESTONIA
Some ways to spend you summer holidays

There are several interesting areas to go. As the language is different from all you know, it's probably not very easy to get close contact, but people are still mostly helpful and usually friendly. Younger generation speaks English fine, older ones might know German instead of it.

Overall: many sources, for example
http://tourism.ee/en/
http://en.wikipedia.org/wiki/Estonia
http://www.viroweb.com/estonia/
http://www.estonica.org/

And here are some highlights (check the map and put together some circuit; the main transport axes in Estonia are in triangle Tallinn-Pärnu-Tartu, coming from Valga and Võru in south and crossing Viljandi on Pärnu-Tartu route).

1
SETUMAA / VÕRUMAA
(South-East)
They speak different language (similar to Estonian) there. Interesting melange of Fenno-Ugrian culture with Russian (and maybe even Latvian) influences. Orthodox church + pagan religion. Part of Setumaa is occupied by Russia, another part by Estonia. Places: Võru, Värska, Obinitsa (no asphalt road there!), Rõuge, Mikitamäe...
http://www.hot.ee/setomuuseum/ (there you can eat, I think)
http://www.hot.ee/setotour/englich/index.htm
http://www.erm.ee/vanast/naitus/punavalge/

2
LAHEMAA NATIONAL PARK
Lahemaa is Estonia's largest national park and offers waterfalls, bluffs, forests, and nature. In Palmse, on the eastern edge, you can find a Baroque house dating from, and furnished in the style of, the 18th century, and a restored 17th century distillery. Lot of birds and wild nature. Near the capital, Northern Estonia.
http://www.lahemaa.ee/?id=670

3
NORTH-EAST
That's where the oil shale mines and power stations are. Interesting cities Jõhvi, Kohtla-Järve and Narva (the latter is the Russian border with huge fortresses facing on each sida of the river). Lot's of jobless people, HIV etc in that region, but it's still safe to walk around in day time; just in case don't camp for night in wilderness). Sillamäe is a very interesting town also with stalinist architecture; used to be a closed city, not shown on Soviet maps (currently it's blossoming with a transit port there).
http://www.kaevanduspark.ee/eng/index.htm (mining museum under ground in Kohtla)
http://www.ep.ee/?lang=en

4
THE ISLANDS
Latvia and Lithuania unfortanately basically don't have island. Estonia has several small ones and two big ones: Saaremaa and Hiiumaa. Accessible by ferries from Rohuküla, Heltermaa and Pärnu (different starting point for each, check the map). A small and culturally well preserved is Kihnu island (ferry from Pärnu). Ruhnu is cool also, although i've never been there.
http://www.saaremaa.ee/
www.hiiumaa.ee/
http://www.kihnu.ee/eng/
http://www.ruhnu.ee/english.htm


5
PEIPSI LAKE, Eastern Estonia
Very close to Tartu, one of the oldest university towns in this region of Europe. Visit the area between Varnja, Kolkja, Kallaste, Mustvee - Russian starovery (old believers) escaped there in 17th century and they've maintained their ways.
Drive from Tartu in the direction of Kallaste and Alatskivi and turn to the lake (east) in Koosa, head to Varnja, and from there keep near the water. In Kolkja check out the fish and onion restaurant (Kala- ja Sibularestoran; that might be full often). Up to north by the Peipsi shore you'll discover beatiful sand dune-like beaches in Alajõe area.
http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Believers
http://www.starover.ee/
http://kolkja.edu.ee/muuseng.htm
http://www.tartumaa.ee/?setlang=eng

6
SOOMAA
(the Marshlands)
A wet area with untouched nature. You can go canoeing there. It's between Viljandi and Pärnu, in Western Estonia.
Soomaa people call the flood period the "fifth season" For getting aroung during that time they use an archaic watercraft called a 'haabja' (dugout) – a boat that has been carved out from the trunk of an aspen tree.
http://www.soomaa.com/ (commercial site)
http://www.soomaa.ee/?setlang=eng (official site)

7
BARCLAY DE TOLLY MAUSOLEUM
Not many people find that interesting morbid-cult object in Jõgeveste, near
Barclay de Tolly lead Russian army against Napoleon. His remains are embalmed and put into the mausoleum built to a design by Apollon Shchedrin and Vasily Demut-Malinovsky in 1832 in Jõgeveste (Valgamaa, Helme vald). The mausoleum is worth to see and the manor house also (actually there are lot of nice manors in Estonia); just a nice stop for an hour of so.
http://en.wikipedia.org/wiki/Barclay_de_Tolly
http://www.mois.ee/vilj/jogeveste.shtml

These were the things that came to my mind.

Don't forget to taste smoked fish ("latikas", "siig", "koha" are the names of the leading fish; "rääbis" in Peipsi region is even more delicious, but for several years it's prohibited to fish it as its population is falling drastically).

If you manage to get your hands on "hansa" in Võrumaa or Setumaa, try it too (after driving). Although it's not allowed to sell it or even produce it, traditional and often delicious whiskey it is:)

Depending on the season try berries, pickles, apples etc. In the nature feel free to pick and eat berries, if any available.

Estonian national food is not easy to find outside the capital, but look for it or if the restaurant people are communicative, ask them to suggest something. The cuisine is a melange of German, Russian and Fenno-Ugrian traditions. Russian ravioli (pelmeenid) and red soup (seljanka) are often the best choise in a bad bar for a quick snack.

I also suggest to buy and try Estonian joghurt (jogurt), kefir (keefir) and other milk products in shops. Most of them are really good. By the way, we make a lot of salads with sour cream (hapukoor) and potatoes - that kind of white salads with meat, fish, chicken etc are available in bigger shops (as a take away also).

Posted by afanasjev at 01:47 | Comments (1)

4. mai 2006

Kolmekordne

Täna oli tähelepanuväärne päev, kuna kolm asutust...

...saatis mind otsustavalt pikale lainele. Selle rõõmsa kolmiksündmuse auks istutasime terrassile kolm taime.

1) Sain TÜ kommunikatsiooni magistrantuurist eksmati kätte (hoiatus: kui keegi veel mõtleb, et ootaks ja küll niisama avatud ülikoolist välja visatakse, siis mõtelgu uuesti; mina oleksin peaaegu pidanud üle 8000 krooni ignorantsi eest välja käima pidanud, ehk siis õppimata poolaasta õppemaksu; õnneks oli teisel pool inimene, mitte masin).
Selle puhul istutasime PAJU (täpsemini terveservalise paju (salix hakuro nishikii)).

2) Sain eurotõlkijate konkursi kirjaliku osa viimasest, tõlkevoorust, negatiivse tulemuse teada. Mäng läbi. Oleks ka imelik, kui mu meremehe-prantsuse abil tehtud psühhedeelse tõlke eest oleks üle 10 punkti 40st antud.
Selle puhul istutasime VIIGIPUU (harilik viigipuu, ficus carica).


3) Sain teada, et inglise keele taseme paberi puudumise tõttu mind Euro-institutsioonidesse praktikandiks ei taheta. Ausalt öeldes ei tahtnud ma ise ka, motivatsiooni puudumise tõttu:D TOEFL saab nüüd siiski igaks juhuks tehtud, et teinekord oleks varuks võtta.
Selle puhul istutasime LUUDEROHU (harilik luuderohi, hedera helix).

Posted by afanasjev at 22:29 | Comments (0)

Tervist!

Tervist, seltsimehed! Käisin...

...seoses peatse tööleasumisega (aga sellest hiljem) tegin hunniku meditsioonilisi teste. Analüüside tulemused pole veel käes, lubasin AIDSi kah kontrollida, aga kokkuvõte omakäelise ankeedi (täitsa ausa, muuseas, isegi droogikogemused tunnistasin üles) ja arstliku ülevaatuse järgi oli "Ça va, bon". Ainus asi, millele osutati, oli sünnimärgilätakas vasema küünarnuki juures, mis on mul lapsest saati olnud - aga jah, keha peale on tekkinud hulk uusi sünnimärke, nagu isalgi, ja nende suhtes kästi silma peal hoida, et kui mõni suuremaks venib. Kaal oli üle ootuste väike - 87 kilogrammi. Kartsin, et on rohkem. "Vous été jeune" - ja nii see ongi. Huh. Et seda kauemaks jätkuks.

Tore kevadkärbes ronis tuppa. Positiivne, las müristab. Põrr.

Posted by afanasjev at 12:31 | Comments (0)

3. mai 2006

Vastuvõtt

Täna õhtul on siis taas...

...vastuvõtule minek. Õnneks pole veel rutiiniks kujunenud.

Kui kunagi sõnad selgeks saan ja asjad ära viitsin ajada ja üldse, siis on oodata geniaalset surmabluusi Eestigi raadioeetrisse. Toon siinkohal sõnad ära ja teavitan ka, et kogu pala käib lahtise Em7 varal (lihtsuse huvides soovitan A-keele keerata B-ks (st jämeduselt teise keerata kaks pooltooni üles)).

Surmabluus

Pane selga oma kõige parem pintsak.
Tõmba jalga kõige puhtam püksipaar.
Kingad viksi, isegi kui need on kitsad.
Öö tuleb varsti, sind kõigest vabastab.

Osta uued mustad stringid kohe.
Soeta kallis väike tume kleit.
Ole ilus, ka siis kui öö on kole.
Meenuta, kuis olid seitseteist.

Otsi üles oma lappimata kampsun.
Võta kapist vanaema sall.
Munder triigi. Plekid roogi särgilt.
Puhast pesu kanna teksa all.

Sa võta ritta, aga ära trügi.
See pole järjekordne järjekord,
vaid viimne vastuvõtt, kus keegi sind ei nügi.
On vastuvõtjal sulle personaalne kord.

Viimne vastuvõtt. Viimse lonksud klaasist.
Nüüd ära valeta, et sul ei olnud tõtt.
Aeg üle saada uhkuse ja häbi faasist.
Selg sirgu! Naerata! On viimne vastuvõtt.

Posted by afanasjev at 09:45 | Comments (0)

Harakas

Äsja külastas terrassi...

...seltsimees harakas, pikkade jalgade ja mustavalgekirju kasukaga. Tahtsin pildistada, aga lendas ära, kurat. Tuli vist üleeile süsimustaks värvitud ja ikka veel taevastpeegeldavat ja kergelt morilka järgi haisevat lauda kaema, et kas jäksaks ära tirida. No hui.

Miskipärast tuli meelde, et Varssavis Metropolis lükkas kellegi kohusetundlik käsi iga päev ukse alt sviiti reklaambroshüüri "Warsaw Tonight", mis sisaldas eranditult täiesti ilmseid litsimajade kuulutusi. Kusjuures päris naljakad olid paari koha reklaamfotod. Sellised seebikaga tehtud.

Täna peaks tulema 26 kraadi sooja. Võimalik, et tulebki. Sooja on vaja. Eile põdesime mõlemad kõhuparagrippi vms. Õhtul võtsime eetrit ja nüüd on korras, kõik desinfitseeritud. No on setude imerohi, midagi pole öelda. Mis haige rezhiim see küll Eestis valitseb, et eetrit vaid retseptiga jagatakse? Rahvatervise spetsialistid võiksid küsimuses üle vaadata.

Posted by afanasjev at 09:38 | Comments (1)

1. mai 2006

Homaar Ryytlele

Kivisildnik kuulutab...

...igal pool luulevõistlusest "Homaar Rüütlele". Igaks juhuks toon siingi ära:

(:) homaar rüütlele

kuulutan välja luulevõistluse
homaar rüütlele

auhindamisele kuuluvad
luuletrused mis on kirjutratud
indrek rüütle motiividel
kasutades tema riimipaare
või tegelasi ehk meeleolusid

luuletused peavad olema
äratuntavalt rüütlelikud

deedlain on 1 september
saat meilile kivisildnik@yahoo.com
teksti pikkus kuni 25 rida
võistlustöid kuni kolm


õnnestumise korral

a
paremad avaldatakse kogumikus
homaar rüütlele
kirjastab Ji
toimetab Tasuja (:)

Posted by afanasjev at 23:28 | Comments (2)

Grill

Maapealne paradiis...

...on Mexican Grill.

Asukoht: Bois de la Chambre'i metspark. Leidmisviis: juhuslik hulkumine. Eelarve: 25 euri nägu. Sisu: torka vardasse, tõsta taldrikule, vala kurku. Piir: piiritust ei ole, kõik muu hinna sees ja nii palju kui kulub. Veini lased kraanist, magustoitu lihtsalt ei mahu jne. Meie eilne enesetaputerror õgimise ja joomise läbi. Isegi kõht läks korraks lahti.

Finaal: meeldiv bussiturism Watermael-Boitsfortis ja tantsutuur kodusel terrassil Manu Chao saatel. Või umbes nii.

Posted by afanasjev at 23:22 | Comments (0)

Kuulutused