« mai 2006 | Main | juuli 2006 »

29. juuni 2006

Belgia rahvusjook

Belgiat tuntakse kui õlleriiki. See on...

...õige. Ent...

...Belgias leidub ka mitu erinevat tehast (maitsest järeldan, igas kord on erinev; kusjuures erinevad apteegid hoiavad taset ja kindlat varustuskanalit), mis toodavad eetrit - ning igati tsiviliseeritud lähenemine väärt palsami turustamisele. Retsepti ei küsita ja igas apteegis on olemas.

Imetlegem täiesti legaalset eetripudelit Euroopa Komisjoni peamaja taustal (mis küll fookuskauguse tõttu vaevu äratuntav):
200605_eeter_berlaymont.jpg

Ma ei ole sügisest saati haigeks jäänud, kui kaks kõhutõveepisoodi maha arvata (ja need möödusid välgukiirul). Olen surematum, kui kunagi enne (nagu ütles bodhisattva Kivisildnik).

Kuna tuleb visiteerida teatud tagurlikku riiki ning seal suveseminari pidada, tellisin eile Teaduse tänava apteegist liitrise pudeli (muidu müüakse 100ml nipleid, millest meile jätkub kuuks ajaks), millel ka täna järel käisin.

Posted by afanasjev at 22:37 | Comments (0)

26. juuni 2006

Pariisi raport

Jaanipäeval ei tehta Pariisis lõket, aga...

...Eesti võidupüha puhul marssisid laupäeval gayd. Marss röövis mult pool filmitäit, kuid tõi sisse ühe kondoomi ja kaks pakikest libestiga (kondoomipakiga samas formaadis). Miks 2 libestit ja 1 kondoom, on natuke arusaamatu, aga ju siis mingi loogika on olemas.

Hingus on Pariisis olemas ning umbes täpselt see, mis filmides ja raamatutes. Ainult toit on sitt. Hea toidu eest peaks Pariisis ennast pooleks plekkima ja siis ka ei või kindel olla, pelgan. Peab teadma, kuhu minna jne. Brüsselis on palju lihtsam hästi süüa saada. Parim maitseelamus oli esimesel õhtul Orleans'i värava kandis, st hotelli lähedal ning mitte südalinnas. Plaadile heideti pannkoogitainas, valminud krepile purustati muna (otse), täiendati riivjuustu ja singiga - koos joogiga 5,90 ehk mõistlik hind korraliku kõhutäie eest.

Muuseumite taga olid sabad, ei viitsinud seista. Pühapäeval sadas vihma kah. Pariis vihmaga ja õitsevate pärnadega on muidugi vaimustav. Ostsin Seine'i kaldapealselt George Groszi albumi, Kairika sai Pikri-sarnase koomiksiraamatu...

Suurt kõrtsituuri ei teinud, kuid ühe korraliku koha (rege, punk, kõrge lagi ja liisund õlle hurm) leidsime. Asub Bir Hakeimi silla otsas, Eiffeli torni vastaskaldal president Kennedy avenüü 18. Nimi Défide Passy. Pooleliitrine õlu 5 euri ehk odav.

Lõpuks viskas pidev rahalehmaks olemine üle. Kui Suurtelt Bulvaritelt teemoonaks kreppi võttes värske asemel valmisküpsetatu pannile läks, hoidis tsivilisatsioon mind kahjuks kütkes, alles metroosse sisenedes viskas närv üle ja siis oli juba liiga vähe aega, et tagasi minna ja see sitane ülessoojendatud kehandiga krepp neile näkku visata. Aga ma lähen kindlasti Pariisi tagasi ning siis käime muuseumites ja ühtlasi astun Suurtelt Bulvaritelt läbi ja viskan tolle putka prügikasti põleva ajalehe.

Lapsest saati olen tahtnud kedagi tappa.

Posted by afanasjev at 09:23 | Comments (1)

23. juuni 2006

Jalgratas ja kilpkonn

Kairika pälvis sünnipäevaks...

...jalgratta ja kilpkonna. Ja veel üht-teist.

Palju õnne esimese veerandsaja täitumise puhul!

Posted by afanasjev at 12:53 | Comments (1)

21. juuni 2006

Lugu Belgiast

Kui sõber külla tuleb, siis...

...muidugi peab keegi värdjas öösel kella 2 ja hommikul kella 10 vahele oma isikliku värdjatööpäeva mahutama ning seda sisustama muuhulgas auto tagumise küljeklaasi sisselöömisega. Varastatud ei olnud midagi. Lihtsalt huligaansus. Vähemalt politsei olevat meeldivalt käitunud. Loodame, et Eesti kindlustusfirma mäkra ei mängi.

Muidu on intensiivne. Töö, koolitus, laupäeval oksepisik (mitte joomisest, vaid adeno- vm siga). Mitu suuremat rullimist linnas möödunud nädalal. Sh neljapäeval Makedoonia mustlasansambel L'Archiducis. Tagi unustasin Aive poole, peaks ära tooma. Reede öösel kohtasime Hipodroomi Terassi nime kandva klubi uksel munni, kes ütles, et kesköö on täpselt läbi ja minge nüüd minema ja mind ei huvita, et teil oli loll taksojuht ja esimene taksotäis kohale jõudis ja sisse sai. Mingu ise. Elu on ilus.

Posted by afanasjev at 11:43 | Comments (0)

14. juuni 2006

Lugu Eestist

Tahate, me räägin teile täna...

...Eestist. No fucking Texas Radion and the big beat. Ei mingit sentimenti. Lihtsalt tohutu majandusedu, kinnisvara jm hinnad Lääne-Euroopa tasemele väga ligidal, väidetav tööjõupuudus ja "kõik, kellel käed küljes, saavad rikkaks". No minge putsi, eks ole. Jah, kuulutuses märgitud töö ei eelda teab mis oskusi, aga ometi peab selle tegemiseks olema mõtlemisvõimeline, kohusetundlik ja täpne inimene. Aga pakkuda 40 töötaja arvepidamise eest töötasuks 4000 krooni - mis maa see on? Türa, mitte keegi ei tohiks seda tööd sellise palga eest vastu võtta (aga ilmselt võetakse, mis sa hing ära teed). Niisiis:

Sawmill of SadalaOÜ pakub tööd
Ettevõte tegutseb alates 2002.aastast. Tegeleme saematerjali tootmisega, metsaraiega ning autotranspordiga. Töötajate arv ca 40.
Ametikoht: Raamatupidaja-personaliarvestaja
Töötasu: 4000
Tegevusvaldkond: Tootmine, tööstus, energeetika
Töö asukoht: Jõgevamaa
Positsioon: Spetsialist
Töökoormus: 1
Töö sisu:
Dokumentide sisestamine Merit Aktiva2006 programmi. Alganmete sisestamine Exeli tabelitesse. Kirjade koostamine. Palga sisestamine Merit Palk programmi.
Kandidaadile esitatavad nõudmised:
Raamatupidamise eriala II või enama kursuse tudeng.
Algteadmised raamatupidamisest.
Hea õppeedukus.
Exeli, Wordi kasutamise oskus.
Kohusetundlikus, täpsus, suhtlemisoskus.


Kontaktandmed:
Annika Penner
Mob. 52 91 604
E-mail: sadala.sms@mail.ee
Tel. 77 62 317
Faks 77 62 318
Kandideerimistähtaeg: 30/06/06

Posted by afanasjev at 12:37 | Comments (1)

13. juuni 2006

27 ja omasooihar

Täna hommikul ärkasin ja...

...oli 27.
Nagu ikka.
Õnneks mitte veel
27 aastat vaid
27
kraadi
ja mitte külma vaid sooja,
ikka veel,
ja mitte Fahrenheiti
vaid Celsiust.

Kes oli Celsius?

Celsius oli Anders.
Celsius oli roostlane.
Celsius oli 1701-1744.

Juba eelmisest nädalast saati
olen kodus täiesti paljas
koos 27 või rohkema Celsiusega.

Kuum päike.
Kuum paljas päike.
Higi kuivab paljale nahale.

27 või rohkem paljast Celsiust
ja mina.
Higi ja kuumus.

Omasooiharus vallutab ruumi.
Universum paisub lõputult.

Päike on veelgi hullum pede.
Päikesel on hinnanguliselt
5506,85 paljast
rootslast.

Posted by afanasjev at 11:20 | Comments (2)

12. juuni 2006

Kuidas portreteerida tõbist koera

Kõigepealt joonista puur ja...

...siis joonista palju vett ja umbes kümne minuti pärast võid pildi ära kustutada.

http://www.ekspress.ee/viewdoc/9DCBD43FC3BCC51FC225718600295E1A

Natsid jäävad idideks.

Posted by afanasjev at 12:28 | Comments (1)

11. juuni 2006

Konverteeritav luule

Taas Aapo on tihanud...

...oma tundeerku hingelindu luhvtitada, seekord Sirbis. No on ilus küll.

http://www.sirp.ee/index.php?option=content&task=view&id=4105&Itemid=2

Arvan, taoline luule on täiesti konverteeritav - näiteks suguaktiks kursiga 1:25 luule kasuks. Et kopipastegem ja lugegem Tunglast mööda (aga mitte üle, kuna Tungal põleb ka päris kenasti).

Posted by afanasjev at 11:19 | Comments (5)

10. juuni 2006

Tööle

Töö on haigus, mida ravib...

...vaid rantjeeseisusse jõudmine ja mittetöiste aktiviteetide piisav hulk. Kuna esimeseni on veel aega ning teistega on vähetuttavas keeleruumis samuti mõningaid kesisusi, siis hakkas uuesti tööl käima. Welcome, normality:)

Muidugi vedas, et üldse töö otsa õnnestus komistada ja konkursikesest läbi tulla. Tegu lepingulise postiga, millel pole miskit tegemist funktsionäri-konkurssidega, nondest olen stabiilselt läbi kukkunud.

Laskem kõnelda ametlikul sõnal (kogu info selles on avalik, sh palk astmeline ja huvilistele niikuinii teada):
"I am pleased to inform you that the European Economic and Social Comittee is prepared to employ you for the period 16 June 2006 - 15 June 2007 as a secretary (member of the temporary staff -AST*1/1) in the Joint Services of the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions, Directorate for logistics and translation, Estonian language unit. /.../ Your basic monthly salary would be € 2393,13. /.../ Your remuneration would be subject to Community income tax and a number of social security deductions.

Vot nõnda.

Soojalaine jätkub. Grillisime sardiine (veendusime poolte isendite näitel, et hõbepaberis ei tule väike kala hea) ja küpsetasime kartulit.

Naabrid vaatavad jalgpalli. Uuu. Ööö. Jee. Andi ja Anneli on varsti vist kah Saksamaal tõbiseid imetlemas. Läheks isegi, aga raha ega aega põle. Huvitav, kas neil purgiseljanka on meeles kaasa rabada?

Homseks otsustasin känguru praadida (kuigi mõte metspiisonist pakkus konkurentsi). Võimalik, et vasardan liha eelnevalt pehmemaks, küüslaukugi manu heites.

Posted by afanasjev at 22:19 | Comments (0)

Kärbes

Arenguid on olnud häid, näiteks...

...leidsin ükspäev paju (hakuro nishikii) valendavate lehtede vahelt surnud kärbse. Siukse kahjuri-sarnase. Miks? Seks, et oli õhtul enne paju üle piserdanud Bricost soetatud taimekaitse-putukatõrje sogaga. Näis, kas kuum ilm, kastmine ja soga teevad lehtede pruunistumisele ja kuivamisele lõpu. Paju, vaarikas, kanep ja pisitaimed oleks nagu kõige hullema üle elanud, aga viik, kes täitsa kobe paistis, on viimase paari päevaga ohu märke ilmutama asunud.

Eestimaa tundub kah olevat mingist taimehaigusest vaevatud. Inimesed lähevad lolliks, sonivad pronksmehest, juutidest, homodest ja mis kõik neil veel zõt ne dajot.

Ei viitsi enam möliseda. Maimik ütles kõik Postimehes ära:
http://www.postimees.ee/100606/esileht/kultuur/205095.php

Posted by afanasjev at 15:30 | Comments (0)

7. juuni 2006

Rütmid

Viimasel ajal on hakanud arvutis...

...tekkima huvitavad vektorgraafilised rütmid, mis imelikul kombel ronivad ka köögiseinale.


Posted by afanasjev at 17:41 | Comments (0)

Viime viikonloppu

Lauantaina minä ja vaimoni...

...kävelisimme metsässä. Tuo metsä on Brysselissä ja siksi me menimme sinne raitiovaunulla. Me retkeilimme yksi tai pari tuntia ja sitten palasimme takaisin kaupungin keskukseen.

Lauantain illalla me kävisimme elokuvissa Cinema Novassa. Katselimme dokumentaalisen elokuvan juutalais-palestiinalaisesta konfliktista.

Sunnuntaina pelasimme minigolfia ystävien kanssa. Sää oli ihan hyvä, mutta se tuule vähän. Minigolfin jälkeen menimme uutteen kahvilaan, koska sijaitsee Woluwé keskuksen lähellä.

Oli ihan virkistävä viikonloppu.

Posted by afanasjev at 17:33 | Comments (0)

6. juuni 2006

Kepp R.I.P.

Kõigile kepisõpradele ja muudele seksihulludele...

...on mul teatada kurb uudis.

Kui soovite täna keppi leida, siis olete hiljaks jäänud:

http://freepages.genealogy.rootsweb.com/~richlandwi/StPaul/StPaul-R02-010.JPG

Posted by afanasjev at 23:55 | Comments (0)

NAKi blog

Lätete pääl IV ehki Massiaru I ehk...

...NAKi suveseminar toimub 8.-9. juuli Massiarus.

Seks puhuks on asutet NAKi logiraamat.

http://noorteautoritekoondis.blogspot.com/

Algul hakkab logiraamat tegelema vaid seminariga.

Posted by afanasjev at 16:03 | Comments (0)

5. juuni 2006

Traditional Hungarian goulash soup

I take no responsibility if real magyars...

...say that it’s not traditional (actually they have different traditional styles; mine is based on common sense, internet and talks with locals in Budapest).

The idea is to cook it at least for 7 hours. First you make a stew and then convert it into a soup. Basically it’s just meat and paprika. Absolutely no tomatoes! And you can leave the potatoes out as well (then I’d use more meat).

What your need:

* Meat; contre-filet, entrecote or carbonnade; at least a half of a kilo.
* Paprika; preferably yellow and long, but usual round ones available in most countries will also do; green and round paprika is good also, but if you get your hands of green, long, big and hot paprika (turkish pepper?) then it’s the real thing here; sweet red paprika is not meant for goulash but does no harm; under no circumstances us jalapeno of similar (spoils the taste as it is sour); 4 or more not hot paprika and 1 or more hot paprika.
* Onions; some say that red onions and charlottes are not good in goulash; I’d say it’s not so important as you add them in the beginning; 1 or more onion.
* Potatoes; at least 5.
* Red paprika powder; I think it is pretty widely available even in Estonia, not to mention Belgium; it doesn’t have much taste but gives the nice red colour; if you have it, just sprinkle it in freely until you’re satisfied with the colour.
* Garlic; no need to add it, but you can put some of it in the beginning of the stewing process.
* Bay leaf (laurel leaf); one is enough, two is good and three is too much.

How to cook:

First hack the meat in nice cube-like shapes (medium size). Then hack the onions and one-two paprika.

Put some oil (or fat of lard) on the pan; switch the heat on (gas stove is always the best), pour the hacked stuff on the pan. I personally fry it for a minute very carefully (don’t let it get brown) and then switch to the lowest possible heat.

Leave it stewing on a low heat and add water cup by cup. Keep the process more close to boiling. No frying!

Peel the garlic and one potato. Hack the potato into very thin pieces and add it all to the stew. The potato gives starch = thickness. If stew looks not thick enough, add one more potato later.

Stew it all for 5 hours adding water cup by cup. Watch it not to fry. Better add more water than let it fry. Water does not harm. You can also add half of the paprika now.

After 5 hours transfer the stew into a big cooking pot. Add water and salt. Taste it.

Now clean and hack all the paprika you’ve left and add it to the soup.

Let it boil for 1,5 h. Add water if needed.

In the end put in the potatoes and cook until those are soft enough. Add as much paprika powder, water and salt as you personally like.

Shortly:

First low heat and a pan: meat, onions and one potato. Then stew 5 hours adding water. Then put it in a pot, add water and boil on low heat for 1,5 h. Then add potatoes and cook until those are soft enough to eat.

Voila, ready!

Eat the soup with sour cream and fresh till. Belgian rustique-style bread and pickled or marinated cucumber (bigger ones are better) are good on the side also.

Posted by afanasjev at 18:50 | Comments (3)

4. juuni 2006

Kristlik lelu

Lugegem, kui imperatiivses...

...vormis väljenduvad need samad munninahad, kes tahavad koolidesse kohustusliku usundiõpetuse sisse toppida ja keda igasugused karjäärikommaritest närakad (Andrus Ansip k.a.) toetavad:

http://www.zone.ee/kristlik_elu/

Haige, loll ja naljakas.

Posted by afanasjev at 11:59 | Comments (2)

3. juuni 2006

Kirss

Kes on maikuus puu..

...otsast kirsi näpanud ja ära söönud, tõstku käsi!

Kohe püüan ka pildi üles laadida. Koht Szentendre, Ungari. Aeg 24. mai 2006.

Kirss:
kirss.jpg

Posted by afanasjev at 11:01 | Comments (0)

Irja ja Inno

Kõigepealt õnnitlen ka avalikult...

...Irjat ja Innot selle puhul, mis neil alates eilsest kodukal kirjas on.

Püüan igal juhul üritusele ka jõuda, kuigi hetkel on keerukusi kerkinud. (Kas mingi hea lennuk saaks reede õhtul sinna ja pühapäeval tagasi tuua? Peab otsima. Igatahes töönädal pärast seminari tuleb Brüsselis olla.)

Nojah, aga mis ma öelda tahan, on see, et ma'i ole eriti viitsinud lugeda, mida armsatest staaridest kirjutatakse, ja olen nagu pigem arvanud, et eks iga tasuta reklaam on kokkuvõttes reklaam, suva, kas toetav või tauniv, aga... Sõnaga, tippisin just Õhtulehe (millal see SL sealt ära kaob, absurd ju?) otsingusse Tähismaa ning need tulemused, mis ma sain, on ikka hämmastavad küll. Põhimõtteliselt mitte mingit tasakaalu ega katsetki varjata, keda mõjukamaks ja olulisemaks peetakse (Kroonika kehtivat peatoimetajat mõistagi) ja mis nurga alt lood kirjutatakse. Haige. Täiega haige.

Teksti intensiivsus on muidugi reklaami mõttes tore, aga kurat, see ajab minulgi, täielikul kõrvalseisjal sita keema. Mida vittu sa kirjutad, Kirsti Vainküla? Silmakirjatseja ulg väikese värdi suust, muud midagi:

"Totaalne muutumine ehk kuidas tippajakirjanik Inno Tähismaast üleöö enesepilastajast seksihull sai".

Mina olen ka pihku löönud ja tõenäoliselt löön tulevikuski ning seks on mulle samuti alati väga meeldinud ja meeldib edaspidigi. Oleksin väga rahul, kui Kirsti Vainküla (kes tõenäoliselt on isegi teismelisena eneserahuldamise rõõme maitsnud, mis pole ju sugugi halb) suruks nüüd ajalehte nimekirja kõigist enesepilastajatest seksihulludest. Loodan olla nimekirjas kusagil esimese 10 000 hulgas, kui nimekiri tähestiku järgi tehakse.

Posted by afanasjev at 10:49 | Comments (1)

1. juuni 2006

Guljašš

Läpaka kõrval laual...

...on leivapuru, kraanikausis on pesemata nõud ja Kairika töölaud on samuti hellnõusmillega hõivatud. Mis tähendab, et keegi pidas pidu. Keegid. (Miks eesti keeles ei ole sõnal keegi mitmust?).

Sõnaga, tegime Ungari-visiidist innustununa taas guljaššisuppi. (Ma ei kavatsegi kirjutada guljašisuppi, nagu haiged keelereeglid nõuavad - no miks diskrimineeritakse susisevaid tähti, miks ma pean silmakirjatsema ja mitte kirjutama šš, kui ma hääldan šš).

Ja kutsusime hunniku sõpru seda sööma, ad hoc korras ehk lühikese etteteatamisega. Sai tuba täis küll. Isegi päris belglane oli Ericu näol, kes muuhulgas mõistab kitarriga "Redemption Songi" esitada ja keskklassi kadumisest rääkida, esindatud. Kiiduväärt tendents, et ikka kohalikke ka võrgustikku lisandub.

Ungaris saime tänu Tiinale kohalikega kohe kontakti, alustades Belast (kes ei ole Lugosi ega Bartok ja kes leidis meile suurepärase Horvaatia restorani, mis oli parim horvaatia köögi kogemus tänaseni) ja lõpetades Csaba, Attila (bassigeenius, vt pikka naeratavat poissi taga vasemal http://www.re-g.hu/), Adrienni ja Tamásiga (fotogeenius, http://www.hamaritsfoto.hu/).

Ungarlastest meenuvad veel Eszter ja too teine tüdruk, kellele me stripipaaris drinki välja ei teinud ja kes sellest lähtuvalt meile sületantsu ei teinud ning kellele mina räägisin Uurali mägedest ja igikestvast soomeugri karmasõlmest ja mida Kairika rääkis, seda ma ei teagi täpselt, aga igatahes oli see mõistlikum jutt.

Kui ma, jobu, oleksin taibanud Heddalt küsida, mida Ungaris sooritada, siis oleksin muidugi teada saanud, et ta ise on kah Budapestis, mis oleks viinud tõenäoliselt väga toredatele tulemustele, aga no ei olnud mõistust mul, eks ole. Mis on ka ainus probleem seoses Ungari-reisiga, kui välja arvata, et olin sunnitud Doonau ääres jalutades pussnoaga jalgrattureid tõrjuma, kuna need tahtsid meist järjekindlalt üle sõita nii jalakäijatele mõeldud kui kaherattalistele eraldatud teeosal.

Köszönömiga harjusime ära (vihje: sz hääldub s ja s hääldub sz!), Szentendresse sõitsime jõelaevaga, Buda mägedesse lasteraudteega, mäest alla hammasratasrongiga, paar korda saime ka päris hea ungari toidu kätte (kuigi kohalik soovitus on minna maale, erinevalt Poolast saab just maal ehedat ja rahvuskööki proovida), szilvapalinka soetasime kah (see sai eilse peo käigus ära joodud ja pudelipõhjast ploomidki söödud), töönurgapoolsele seinale soetasime linased tikandiga linikud ja mida me kõike veel... Aa, Kairika sai kaks paari kingasid ja mina ühed, augulised läikivast nahast Riekeri antistressikad.

Üldse on Budapest väga hea koht shoppinguks. Aled käivad kogu aeg ja kui kohalikelt soovitusi ka saada, võib ühe eseme hinnaga paar-kolm soetada. Pluss valik on stiilsem kui mõnel muul pool.

Mida veel?

Ei tea. Eks püüame gaasi põhja vajutada. Põrand pole veel vastu tulnud ja eks toogi paindub, kui vaja.

Posted by afanasjev at 10:49 | Comments (2)

Kuulutused